Aldo Järvsool (43) on isiklik põhjus, miks ta maskitootmisest loobus. Moedisainerid Hanna Korsar, Toivo Freeman Pilt, Ülle Pohjanheimo, Gita Siimpoeg ja Lilli Jahilo aga teevad maske tootes head äri – hinnad algavad kümnest eurost ja küündivad kuni 25 euroni tükist.

Aldo Järvsoo hooldab oma 77aastast ema Karmenit ja teab, et nakatumisest hoiab vaid kirurgiline mask. "Olen siiani vastu, kui keegi reklaamib kaitsemaskina midagi, mis tegelikult ei kaitse," ütleb Aldo. "Eelistan meditsiinilist maski ja kindlasti ei tohiks unustada kummikindaid, kui on poodiminek või kullerilt toidukottide vastuvõtmine."

Järvsoo kardab, et mittemeditsiinilist maski kandes unustatakse valvsus: "Kindlasti aitab tavaline puuvillane mask ka midagi kinni püüda, aga milleks end kaitsta ainult natuke?"

Ülle Pohjanheimo (57) arvab, et mask on uus normaalsus ja kui pandeemia möödub, kantakse avalikes kohtades maske edasi. "Enne kui meie moemaja hakkas maske looma, tegime suure eeltöö ja võin öelda, et meie mask on kuni 80% lähedal kirurgilisele maskile. Samas võib maski võtta ka aksessuaarina, mis on uus tänapäev."