1. "Panic in the streets" (Elia Kazan, 1950)
Politsei leiab surnukeha ning on alust arvata, et nii mõrvaril kui ohvril on katk, mis levib edasi.

2."Seitsmes pitser/The Seventh Seal" (Ingmar Bergman, 1957)
Rüütel Antonius Block (Max von Sydow) ja tema relvakandja naasevad aastatepikkuselt veriselt ristiretkelt tagasi koju, et leida eest seal möllav katk. Rüütel on jõudnud arusaamisele, et usk Jumalasse ja kõiksusesse on tõbi, millest inimkond tuleks terveks ravida. Inimtühjal rannal kohtab ta Surma (Bengt Ekerot), kes teatab, et mehe tund on tulnud. Rüütel aga esitab Surmale väljakutse mängida tema elu peale malet.

3. "Todo modo" (Elio Petri, 1976)
Itaalia režissööri film, mis baseerub Leonardo Sciascia samanimelisel romaanil. Itaalia poliitilised jõud peavad langemata olulisi otsuseid maad laastava pandeemia taustal.

4."Rabid" (David Cronenberg, 1977)
Mootorrattaõnnetuses viga saanud naine muutub zombieks, kelle hammustused hakkavad levitama viirust, mis muudab elu Kanadas kaoseks.

5. "The Cassandra Crossing" (George Pan Cosmatos, 1976)
Sophia Loren mängib peaosa filmis, kus rongitäis reisijaid nakatub surmaviirusega. Epideemia eest vastutab politsei eest põgenev terrorist.

6."Hundi aeg/" "Le temps du loup" (Michael Haneke, 2002)
Kui Anna (Isabelle Huppert) oma perekonnaga maakodusse jõuab, ootavad seal ees võõrad. Tekkinud konflikt on alles algus - üksteise järel selguvad vapustavad tõsiasjad. Mitte miski pole enam endine. Elame vaikivas maailmas. Ühe perekonna õnnetused muutuvad kiiresti üleüldiseks tragöödiaks.

7."Pimedus"/Blindness (Fernando Meirelles 2008)
Arsti naine on ainus inimene, kelle nägemine on säilinud linnas, kus kõiki tabab müstiline pimedaksjäämine. Ta võitleb haigusega, et hoolitseda oma abikaasa eest ning teeb kõik, et päästa linna, mis langeb totaalsesse kaosesse.

8."Nakkus"/Contagion (Steven Soderbergh, 2011)
Nakkus levib kiiresti üle kogu maailma, muutudes pandeemiaks. Arstiteadlased ja rahvaterviseametnikud teevad meeleheitlikke katseid viirust tuvastada ning selle levikut piirata.

9.„Hirmu laht”/The Bay (Barry Levinson, 2012)
Vaikne mereäärne linnake Chesapeake Bay elatub veest, mis on selle kogukonna aluseks. Kui aga kaks prantsuse bioloogi leiavad veest ebanormaalselt suure koguse mürgiseid ained, üritavad nad sellest ametnikele teada anda, aga need ei taha sellest kuuldagi, kuna ei taha linnas paanikat tekitada. Selle tulemusena läheb linnas lahti surmav katk, mis muudab linna elanikud parasiitidele vastuvõtlikuks. Need parasiidid on võimelised kontrollima inimeste mõtteid ja kehi ning tekitavad endises vaikses linnakeses suure kaose.

10."Virus" (Aashiq Abu, 2019)
Tundmatut viirust kandev mees tuuakse meditsiinikolledžisse ning ta sureb mõne tunni pärast. Selle ajaga on ta nakkuse juba 16 inimesele edasi andnud.