Otsesaates arutavad teemat Urmas Reinsalu, Marek Reinaas, Kalle Klandorf ning Skype´i teel veel mitmed otsesaatega ühinevad asjatundjad.

Alates tänasest on debatisaate juhiks Revo Raudjärv, suurte kogemustega telesaatejuht, kes on seni olnud ka saate üks toimetajatest ja teemadega hästi kursis. Raudjärv ootab uut väljakutset huviga: "Debatisaadet juhtida on erakordselt põnev ja ootan juba huviga õhtust TV3 otse-eetrit,“ märkis ta.

„Tallinna kodanike“ eelmist juhti Mihkel Rauda näeb tänases saates samuti, ta annab vaatajatele oma tegemistest teada Skype´i vahendusel otse Chicagost.

Pärast eriolukorra kehtestamist teatas Mihkel Kroonika vahendusel, et nende pere on kriisi tõttu lahutatud. "Ma olen Eestis ja perekond Ameerikas," nentis ta. "Ma ei saa minna seepärast, et lennukid ei lenda ja kui lendavad, siis olukord muutub tundidega. Tehniliselt saaksin Ameerikasse, sest ma olen seal alaline elanik." Mihkel tuli Eestisse, et juhtida saadet "Tallinna kodanikud".

Ameerikas elavad tema abikaasa Liina (31) ja nende kaks last, nelja-aastane Joosep ja kuueaastane Miriam. Mihkel oli siiani oma perekonnaga ühenduses Face­time'i kaudu. "See ei asenda koosolemist, kuid praegu on asjalood lihtsalt nii," sõnas Mihkel. "Ameerikas on samamoodi nagu Eestis, inimesi manitsetakse valvsusele, soovitatakse mitte musitada ja kallistada."