"Riietust sättisin nende jaapanlaste järgi, kes meil siin (Tallinnas) raekojaplatsis käivad pilti tegemas. Hea on teada, et nad on samasuguste riietega ka kodus," ütles Jõekalda.

Ameerika Ühendriikides on massi sulandumine Jõekalda arvates kerge – paned vaid selga "I Love New York" särgi ja prillid ning ongi kõik. Sealsetele kohalikele on raske ka selgitada, kust sa pärit oled ja kus asub Eesti.

"Kõik, mis väljaspoole Ameerikat jääb, on Venemaa. Nemad teavad, et Euroopa on üks riik ja Inglismaa teine," naljatas Jõekalda.
Jaapani reisi selja taha jätnud ja taas kodukamaral tegutsev Jõekalda pani oma oskused proovile ka köögis. Telekokk Joel Ostrat kutsus ta koos Teet Margnaga oma saatesse süüa tegema.

"Kõik keevitajad arvavad, et kõik oskavad keevitada. Kõik autojuhid arvavad, et kõik oskavad sõita. No ei ole nii. Kõik ei oskavad süüa teha. Meie Teeduga kuulume sellesse gruppi," rääkis Jõekalda.
Kahe telesaatejuhti ajasid Joel Ostrati tõepoolest "rõõmsalt ahastusse".

"Talle endale hakkas ka lõpuks koitma, et kust võtta ei ole, sealt midagi ei tule. Aga me andsime endast parima," võttis Kristjan Jõekalda söögitegemise kogemuse kokku.

Jõekalda ütles, et tema ja Margna ei võtnud süüa tehes suuri sihte, vaid võtsid asja vaikselt. Kui sellele vaatamata ei tulnud asjad välja. "Aga rõõmuga vähemalt," lisas saatejuht.

Söögitegemine küll ebaõnnestus, kuid seda kõike sai teha koos hea tiimiga. Jõekalda sai teada, et kui süüa teha, siis peab seda tegema hea tujuga.

Uutest oskusest omastas ta noaga ümberkäimise oskuse ning sibula lõikamise.

"Mu naine tahab hommikuks kalamarjasaiakest koos pitsi viinaga, mille ma talle tavaliselt voodisse viin. Nüüd ma oskan sibulat hakkida, mille ma enne korralikult ära plärtseldasin," rääkis Jõekalda huumorivõtmes.

Pereelust rääkides sõnas Jõekalda, et tema imestab, kuidas inimesed on eriolukorra ajal keldrid ja kuurid ära koristanud.

"Ma ei ole kuuri ega keldrisse veel jõudnudki. Sihuke möll ja tegemine käib. Vanasti oli, et abikaasa käis trennis, ise käisid õhtul kinos või kõrtsus, lapsed koolis. Ühe katuse all selline kombinaat. Üks häda on, et see hakkab maksa peale lõpuks. Nii et ma loodan, et eriolukord saab varsti ükskord läbi," ütles saatejuht.

Lastest tal küllalt pole saanud, kuna nad tegutsevad suuresti omaette, kus toimub nende iseseisev areng. Vahest toimub köögis ühine arenguvestlus, aga siis kaovad nad oma tubadesse tagasi.

"Õppimised ja kõik need … ma olen siin palju targemaks saanud kui ma enne olin. Mul on 4. klassi ajalugu [nüüd selge]," lausus Jõekalda.
Uuel nädalal algab koolivaheaeg, mis on kauaoodatud puhkus nii täiskasvanutele kui lastele. Üleval saab kauem olla, voodis saab kauem olla ning üldse on siis toredam.

Saates "Kaks kanget live" oli Jõekaldal ja Margnal külas kulturist Ott Kiivikas. Jõekalda rääkis julgustavatest sõnadest, mida legendaarne kulturist talle ütles. Nimelt, Jõekalda pidas aasta alguses kuu aega dieeti ja võttis poolteist kilo juurde ning see pani ta ähkima ja ohkima. Kiivikas ütles selle peale, et "mis sa Jõekalda kurdad, ma olen 15 aastat dieet pidanud".

"Siis ma sain küll aru, et söömine on ikka üks osa sellest elust ja hea peab olema," ütles Jõekalda.