"Kuuuurijas" üles astunud noor naisterahvas Triinu (Nimi muudetud) ei ole seotud detsembrid lahvatanud kohtuasjaga ning otsustas oma väidetavast kogemusest rääkida alles peale avalikuks saanud süüdistusi. Triinu väitel sai ta 2012. aastal, mil oli vaid 13-aastane, näitleja Venno Loosaare nimel olnud aadressilt mitmeid nilbe sisuga kirju. Aadressilt eidekekehrast@hotmail.com saabunud kirju on naisterahvas alles hoidnud ning esitas need nüüd telesaatele. Loosaar on aga kindel, et mingit sellist kirjavahetust tal naisterahvaga kindlasti olnud ei ole.

Tänaseks täisealine Triinu väitis telesaates, et hoidis kirju alles teadmisega, et kunagi võib neid vaja minna. "Ma hoidsingi need mõned kõige rõvedamad vestlused. Hoidsin alles just sellepärast, et igaks juhuks, kui kunagi on vaja, siis mul on olemas."

Loosaar ütles, et selline aadress on tal küll olnud, kuid mingit nilbet vestlust temal naisega olnud ei ole. "Kõnealune neiu, kellele mina väidetavalt olen saatnud nilbe sisuga meile, on minu jaoks tundmatu. Ma ei saa 100% kindlusega väita, et ma ei ole seda inimest kohanud või ei ole isegi rääkinud, kuna minu töö iseloom on selline, et ma kohtun väga paljude inimestega. Seal hulgas ka väga palju laste ja väga palju noortega. Kindlasti ma ei ole nendega suhelnud seksuaalse alatooniga teemadel. Seega võin väita, et kirjavahetust, mida mulle ette heidetakse, ei ole toimunud."

Triinu väitis "Kuuuurijas", et on kirju pakkunud politseile, kuid nende huvi jäi madalaks. Ometi on ta nõus näitama neid kõigile, kellel neist abi võib olla. "Helistasin ka politseisse, mingile infoliinile. Mingi noorem noormees võttis vastu ja ta ei teadnud asjast mitte midagi. Ta ei teadnud, kes on Venno Loosaar, ta ei teadnud sellest loost midagi. Ja ta ütles mulle umbes kuidagi niimoodi ükskõikselt, et ma ei tea, sa võid nagu meili panna need, et me siis vaatame, kas me saame nendega midagi teha või mitte."

Loosaar tõi aga välja, et tema pole väidetavaid kirju üldse näinud. "Mina ei ole neid näinud. Ka minu kaitsja ei ole neid kirju näinud, neid kirju pole meile näidatud. Küll aga on meile võimaldatud nende e-mailide IP-aadressid. Mina ise pean ennast selliseks natuke alla keskmise arvutitundjaks, igal juhul IP-aadresside maailm on minule võõras, seega suhtlesin inimestega, kes on selles valdkonnas pädevamad. Nende inimeste kommentaaridest selgus, et need "Kuuuurija" saatele esitatud e-kirjad on saadeti IP-aadressilt, mis ei ole üldse minu IP-aadressidega seotud." Näitleja tuletas meelde ka politsei korraldatud läbiotsimist, mille käigus kõik tema andmekandjad üle vaadati. "Midagi sellist, mida mulle ette heidetakse, ei tuvastatud."

Näitleja kutsus üles kõiki endaga ühendust võtma, kes tunnevad, et tema ütlused on olnud solvavad või halva sisuga. "Kui mõni inimene tunneb veel, et ma olen teda ahistanud või väärkohelnud või kuidagi alandanud või muudmoodi kurja teinud, siis olge head võtke minuga ühendust või minu kaitsjaga ühendust, räägime asjad selgeks. Kui tarvis, teeme asja ka avalikuks, kuigi ma siiani siiski arvan, et Eesti Vabariik on õigusriik ja siin ei tohiks inimese üle kohut mõista meedia ja ajakirjandus, vaid see jääb ikkagi kohtute pädevusse."

Saadet saad vaadata siit:

Detsembris kirjutas Delfi, et Põhja ringkonnaprokuratuur on esitanud Venno Loosaarele süüdistuse alaealise seksuaalses väärkohtlemises. Süüdistuse järgi pani Loosaar toime ühe kuriteoepisoodi, mis seisnes selles, et ta hõõrus nooremat kui 10-aastast tüdrukut läbi riiete suguelundite piirkonnast, samuti leiti tema valdusest 19 fotot ja 4 videot väidetava lapspornoga.

Jaanuari keskpaigast otsustas Loosaar rääkida oma nägemuse juhtunust jutusaates "Õhtu!". "Ma olen väga palju sellele mõelnud, miks minuga see juhtus ja igasuguseid vandenõuteooriaid on peast läbi käinud. Tegu võib olla lihtsalt fantaasia, uitmõttega, mis on keritud suureks lumepalliks, mis mind on lömastanud. Šokk on suur nii mu perele kui kogu hõimkonnale," kirjeldas ta löödud ilmel.

Mis puudutab alaealise väärkohtlemise teemat, siis seda eitas Loosaar täiel määral. “Tegu on minu poja mängukaaslasega, kes käis 2014. aastast kuni kaebuse hetkeni meie juures mängimas. Mulle on esitatud süüdistus, et olen teda katsunud. See ei vasta tõele!"

Jaga
Kommentaarid