Mirror kirjutab, et viimastel aastatel on endised liikmed ühendust teravalt kritiseerinud. Avalikkuse jaoks on saientoloogia alati huvi pakkunud, kuna liikmete seas on palju tuntuid inimesi.

Saientoloogia töötas välja Ameerika Ühendriikide ulmekirjanik L. Ron Hubbard 1950ndatel, tuginedes seejuures oma varasemale õpetuste ja võtete kogumile, mis on tuntud dianeetika nime all. Juba tema pani fookuse sellele, et kiriku ridadesse kuulsusi värvata. Nende abil oli lihtne saada juurde ka nn tavainimesi, kes oma iidolite eeskujul arvavad, et saientoloogia on ainuõige valik.

Kuulsaim inimene, keda kirikuga seostatakse, on Hollywoodi staar Tom Cruise. Kuuldavasti on ta pidevalt kiriku hierarhias tõusnud. Endine liige Leah Remini pihib, et Cruise'i koheldakse kui Jumalat. "Liikmetele räägitakse, et Cruise päästab üksipäini kogu maailma!"

Väidetavalt on ta seal võimuliinil kiriku praeguse liidri David Miscavige'i järel suisa teisel kohal. Samas ei tea ta paljutki, mis tegelikult toimub. Miscavige ning ta abilised näevad vaeva, et näitleja elaks oma mullis ning üritatakse vältida, et temani jõuaksid negatiivsed käsitlused saientoloogiast.

Remini tõi veel välja, et osadele tuntud ja rikastele liikmetele antakse oma assistendid. Selle eest ei pea kuulsused midagi ise peale maksma. Assistendid on pühendunud lihtliikmed, tavaliselt makstakse neile kiriku poolt vaid circa 25 dollarit nädalas. Selle eest rabavad nad siis iga päev tööd teha. "Kirikutele ju tööseadused ei kehti," märkis Remini.

Ta ise lahkus kirikust 2013. aastal ning on seejärel tegelenud sellega, et paljastada organisatsiooni räpased saladused.

Lisaks Cruise'ile on tuntumad liikmed näiteks John Travolta, Kirstie Alley ja Juliette Lewis.