"Tantsulahing" ("Битва", 2019)

Vene draamafilm, milles on palju tantsu ja muusikat. Tänavatantsija Anton teeb kiiret karjääri - tema meeskond võidab kõik lahingud, ta on tunnustatud koreograaf ja kogu tema tulevik on seotud tantsuga. Õnnetus hävitab aga mehe plaanid - Anton kaotab kuulmise ja ka oma elu mõtte. Ent vaikusemaailmas elades mõistab Anton aegamööda, et see pole veel maailmalõpp. Tema kirg tantsu vastu, tahe võita ja elujanu näitavad talle uut teed ning just sellel raskel ajal kohtab ta oma tõelist armastust. Anton õpib kuulama muusikat oma sees ja asjub juhendama kuulmispuudega laste tantsuringi. Kurtide laste ja oma endiste taustamuusikutega valmistab ta ette ebatavalise tantsukava...

"Bloodshot" (2020)

Ulmemärul, mis põhineb samanimelisel koomiksil. Puhkusereisil viibiv sõdur Ray Garrison (Vin Diesel, "Galaktika valvurid") ja ta naine tapetakse. Korporatsioon RST äratab mehe uuesti ellu Bloodshotina - nüüd on ta erakordse jõu ja tervenemisjõuga superinimene. Oma uute võimetega läheb ta kätte maksma inimesele, kes ta naise tappis. Kuid peagi selgub, et korporatsioon mõjutab ka Bloodshoti mõistust ja mälestusi. Tekib küsimus, kas pealtnäha supervõimetega inimene saab usaldada iseennast?

"Puutumatu" ("Untouchable", 2019)

Dokumentaalfilm. Filmi keskmes on üks kurikuulsamaid inimesi filmimaailmas - Hollywoodi filmiprodutsent Harvey Weinstein. "Puutumatus" vaadeldakse tema lapsepõlve, noorusaega ja tähelendu filmimaailmas, kus ta saavutas väga mõjuvõimsa ja olulise positsiooni. Oma karjääri jooksul ahistas, ähvardas ja vägistas ta aga kümneid, kui mitte sadu naisi. Filmis räägivad Weinsteini endised kolleegid, näitlejannad ja ajakirjanikud. Filmimoguli ohvrite pihtimustest sai alguse #MeToo kampaania, mis on tänaseks levinud üle kogu maailma ja julgustab kõiki ahistamise käes kannatanuid enda lugusid avalikustama.

"Kristus elab Siberis" (2015)

Maailmast eraldatud Siberi taigas elab karismaatiline usuliider Vissarion, kes nimetab ennast Kristuse taassünniks. Tema ümber on kogunenud tuhandetest järgijatest usulahk, kuhu kuuluvad ka kellamees Dmitri ja tema naine Sveta, kes tuli kommuuni paar aastat tagasi kolme lapsega Peterburist. Laste pärisisa Magomed kirjutab aga kaebekirja Venemaa presidendi administratsioonile, nõudes lapsi tagasi. Režissöör Arbo Tammiksaar kolis perega aastaks vissarionlaste külla. Ta jälgis kolme lapse igapäevaelu selles maa peale rajatud paradiisiaias keset Siberi taigat. Kuidas on lastel kasvada tsivilisatsioonist äralõigatud kohas tavapäratute veendumustega kogukonnas? Vaata filmi tasuta.

"Llewyn Davise ballaad" ("Inside Llewyn Davis", 2013)

Neljapäeval 30.04, kell 22.00 näitab Inspira telekanal kahele Oscarile kandideerinud draamakomöödiat, mille autorid on legendaarsed vennad Joel ja Ethan Coen (Fargo). Film räägib 1960ndate alguse New Yorgi muusikamaastikust. Folkmuusik Llewyn Davisel veab elus kõik viltu. Tema on see mees, kellest ei saanud Bob Dylanit. Llewyni bänd on lagunenud, soolokarjäär ei saa hoogu sisse ja tüdruksõber on endale uue kallima leidnud. "Llewyn Davise ballaad" jälgib mehe katseid artistina edu saavutada ja kuidagi oma elu korda seada. Film võitis Cannes'i festivalil žürii Grand Prize'i. Osades Oscar Isaac ("Ohtlik sõit"), Justin Timberlake ("Sotsiaalvõrgustik"), Carey Mulligan ("Suur Gatsby") jt.