Vähe on neid, keda James Cameroni 1997. aastal valminud kassahitt "Titanic" armastuslugu pisaraid valama poleks pannud.
Redditi kasutaja püüab nüüd tõestada, et Jack ja temaga kohtumine Titanicul oli üksnes kangelanna väljamõeldis ja soovmõtlemine.

Väidetavalt viisid keerulised suhted emaga Rose`i selleni, et ta otsustas end laeva pardalt alla viskudes tappa. Suitsiidikatsesse sekkus hoiatavalt aga ilmutis, kellel oli Jacki välimus. Kuna neiu tundis end sellest lähtuvalt vähem üksikuna, jäi enesetapp sooritamata. Jack aitas Rose`il küll elujõu tagasi saada, kuid siiani pole ühtki tõestust, et filmis Leonardi DiCaprio poolt kehastatud noormees tegelikult eksisteerinud või vähemalt luksuslaeval reisinud oleks. Ainsana on ta end ilmutanud Rose`i mälestustes.

Veendunud romantikud ja "Titanicu" fännid väidavad siiski, et noormehel on olemas kindel prototüüp, kelle nimeks oli tegelikult Joseph, kes armus reisi käigus oma sõbra õesse ja hukkus täpselt sellisel viisil, nagu filmis jutustatud, ning on maetud Nova Scotia surnuaeda.

Spekuleerimisruumi jätkub rohkesti, kuna üks mitmest Cameroni jaoks Rose`i prototüübiks olnud naistest, näitlejanna Beatrice Wood sarnanes kangelannale küll mitmes aspektis, kuid ei jõudnud iial "Titanicu" pardale.