Sandra Vabarna rääkis Star FM hommikuprogrammis oma uuest hobist, milleks on rahvapärimuse kogumine. Tema esimene kokkupuude sellega oli ülikooli ajal, kui ta käis seda näost näkku inimestelt kogumas.

"See oli väga kihvt. Ma mäletan kohtumist ühe meremehega, kes rääkis selliseid kogemusi, et poleks uskunudki. Võib-olla ei olnud kõik sellest ka tõsi," meenutas Sandra ja ütles, et nüüd käib ta Tartus rahvaluulearhiivis ning tunneb end seal, kui tõeline nohik.

Trad.Attackil! oli kunagi plaan esineda kõigis maailma riikides. Sandra tunnistas, et tema elu ajal ei ole see reaalne ning mõtles selle plaani edasi pärandada oma lastele. Sama on ka kõigi arhiivis olevate rahvalaulude läbivaatamisega. Ühest eluajast jääb väheks.

Eestile on aga ring peale tehtud. 2018. aasta kevadel esineti kõikides Eestimaa maakondades.

Nüüd aga saab reisimisest vaid unistada. Sandra sõnul on enamus nende suvised väliskontsertid ära jäänud. Vaid mõnes riigis vaadatakse, kuidas seal koroonaviiruse areng kulgeb.

Sandra Vabarna saab täna 35-aastaseks. Eriolukorra tõttu ta seda loomulikult tähistada ei saa, kui siis vaid läbi interneti. Aga nagu lauljanna ise ütles, siis tema jaoks see probleem pole, kuna ta ei ole ise suur sünnipäevade tähistaja. Ta tähistas viimati oma 16. sünnipäeva.

"Ma mõtlesin suure laua pea korraldada, aga nüüd tuleb see millalgi muul ajal teha," ütles ta.

Sandra elab 3+2+1 reegli järgi, mille ta õppis ühelt ameeriklaselt, ja mis aitab head und saada. 3 tundi enne magamaminekut ei tohi süüa, 2 tundi enne ei tee tööd ja 1 tund enne ei vaata ekraane.

"Ma olen seda kuu aega praktiseerinud, aga mitte iga päev. Kuna me oleme eriolukorras olnud ema juures maal, siis ta on pool tundi enne minu magamaminekut süüa tegema hakanud ja siis on ikka vaja proovida. Aga kui ma olen praktiseerinud, siis see toimib," rääkis lauljanna.

Sandra magamisharjumused on nii mõnegi jaoks veidrad. Ta läheb magama kuskil kaheksa ajal ning ärkab kell neli. Tal võttis kolm kuud aega, et selle režiimiga harjuda ja nüüd on juba tavaline.

Jalmari režiim on aga teistsugune. Või oli. Kui enne läks ta südaööl magama, siis nüüd on mees seda varem tegema hakanud.

"Ma ei ole talle seda veel öelnud, aga mulle ei meeldi see," ütles Sandra naljaga. "See on minu aeg. Aga õnneks ta ei ärka nii vara. Ta ärkab kuuest ja mul on poolteist tundi umbes endale."

Sandra meenutab ühte aastavahetust, kus Jalmar tuli peolt kell neli koju, Sandra just samal ajal ärkas, nad ütlesid teineteisele tere hommikust, mees läks magama ja naine alustas oma päevaga.

Trad.Attack! on ka väga keskkonnasõbralik. Neil on kohaliku MTÜ-ga tehtud diil seoses oma uue vinüülplaadi "Make Your Move'iga", et iga kord, kui inimene ostab ühe füüsilise plaadi, siis sealt läheb väike summa sellele MTÜ-le, kes hakkab raha eest puid istutama.