Nõidadele

Valitsuse kriisikomisjon annab teada, et volbriööl on lubatud nõidadel lennata 2 + 2 formatsioonis. Mis tähendab, et mitte ühe luua seljas vaid iga nõid enda omaga.

Hoida tuleb kahe meetrist vahet. Keelatud on luudasid omavahel vahetada ning kui nägu võimaldab kanda kindlasti ka maski. Kui õhtu ja öö arenedes tekib raskusi luua juhtimisega, tuleb edasi liikuda jalgsi. Kui ka see enam ei õnnestu, siis võib appi võtta käed ja seda juhul kui on kindad. Vastu maja lennates tuleb sein desinfitseerida. Taevasse ei tohi joonistada siivutuid või ebatsensuurseid tekste või kujutisi. Mitte kanda peakatteid, mis võivad meenutada kaabut. Mitte nõiduda ettevõtjatele või ka lihtinimestele raha. Imesid teeb Eestis Vabariigi Valitsus ainuisikuliselt.

Teadusevallast

Pikaajalised katsed on näidanud, et õlu aitab ennetada südamehaigusi, teatavad Eesti harrastusteadlased. Samuti tuli teadustööst välja, et mida rohkem õlut juua seda paremini õlu südamehaigusi ennetab. Katsealuseid, kes jõid iga päev 7 pudelit õlut, tabasid südamehaigused 32 protsenti harvem. Neid, kes tarbisid 14 pudelit õlut päevas tabasid südamehaigused juba 63 protsendi võrra harvem. Kõige paremini ennetab aga 40 pudeli õlle joomine päevas. Nii käitunud katsealused said hukka enne, kui neil üldse mingisugused haigused märku andma hakkasid. Teadlased on seda meelt, et mida rohkem õlut juua, seda vähem haigusi jõuab inimene elus kogeda.

Poola teadlased annavad aga täna hommikul teada, et kui süüa suures koguses kuivatatud ploome siis jääb jällegi sama võrra vähem aega teiste asjadega tegelemiseks.

Politsei manitseb samuti hoiuma igasugustest liialdustest. Juba eile oli sellega probleeme. Kell 16 sai Vägeva politsei teate, mille kohaselt oli kohalikul elanikul Maido Seenikul pärast sünnipäeva tähistamist hakanud ootamatult teadmised mööda külgi alla jooksma.

Päästeametil õnnestus alumisel korrusel elanud inimesed evakueerida ja maha jooksnud teadmised kokku koguda. Suurem hulk teadmisi oli muutunud kasutamiskõlbmatuteks - säilitada õnnestus vaid teadmine, et suure Munamäe sees on peidus Kalevipoja trussikud, mille pruun triip on nii viljakas, et kui sinna kartulit külvata, siis jätkuks kolmeks aastaks tervele Eestimaale. Samuti
õnnestus päästa teadmine, et küdevasse ahju karjumine ei mõjuta oluluiselt Moskva metroos sõitvate inimeste arvu.

Rohke Debelaki uudiseid kuuleb pikemalt juba täna õhtul kell 19 algava Minu Isa Oli Ausus Ise volbrikontserdil ja naljaõhtul Delfi Facebookis ja SIIN.