Miljardär tegi 29. aprillil Twitterisse säutsu VABASTAGE AMEERIKA KOHE. Sellega võttis Elon Musk miljonite ameeriklaste poole, kes tahavad karantiini lõpetamist ja tavaelu juurde naastmist, vaatamata sellele, et USAs inimesed muudkui surevad koroonaviirusesse ning haigestunute graafiline joon ei ole kuidagi lamedamaks muutumas.

Paljud Elon Muski tänu tema kosmoseuurimisele, Tesla toodetele ja heategevusele toetavad inimesed aga kahtlevad nüüd ärimehe motiivides. Nende jaoks ei ole Elon Musk nüüd enam keegi, kellele nad alt üle vaatavad, vaid keegi, kes on oma äritegevuse ja kasumi nimel inimelusid ohverdama.

Ja ega 39 miljardit dollarit väärt Elon Musk ei paista sellest väga hoolivat.

Kui üks Twitteri kasutaja kirjutas: "Elon, sa kaotad jälgijaid ja austust iga sekundiga."

Musk vastas sellele prantsusekeelse fraasiga: "Bon Voyage".

Kasutaja nimega Melissa leiab, et rahvas on tüdinenud kummardamaks korrumpeerunud poliitikuid ning loobuma oma verega võidetud vabadusest. Elon Musk vastab sellele lühidalt: "Õige".

Pärast selle vastuolulise avalduse tegemist ei hoia inimesed end tema solvamisega tagasi. Teda kutsutakse natsiks, kes peaks oma uriini jooma. Talle öeldaks, et ta on narkootikume tegema hakanud. Kahtluse alla on seatud ka tema vaimne stabiilsus.

Peale selle on see ka Twitteri kasutajad teineteise vastu ärgitanud. Kasutaja Joan Grande avaldab pettumust Elon Muski sõnade üle, leides, et ta ei olegi nii geniaalne mees kui varem arvatud. Selle tõttu kutsusid teised üles naist ja tema sõnu boikoteerima.

Kasutaja Pé tõi sarkastiliselt välja, et Elon Muski sõnade taga peitub mõte, et kergem on madala sissetulekuga inimesed tööle saata ja nakatada nad viirusega, mille vastu ravi pole, kui neile sissetulekut maksta.

Üks kasutaja tõi välja, et ameeriklastele õpetatakse juba maast madalast peale, et nende vabadused on kõige olulisemad ning kui tuleb aeg olla isetu ja teiste turvalisuse mõttes kodus püsida, siis võetakse seda kui isiklikku rünnakut.

Selle peale tuli ühelt ameeriklaselt vastus, et neid ei huvita, mida maailm nendest arvab. Teised riigid on valmis oma vabadusest loobuma ja usaldavad liialt palju valitsust.

Elon Muski sõnu parodeeritakse. "Vabastage Ameerika kohe" asemel avaldatakse loosung "Tapke ameeriklased kohe".

Ärimehel vaidlevad vastu ka arstid. Dr Rob Davidson tahab teada, mis plaan Elon Muskil on. Arst kirjutas: "Mis sinu plaan on, Elon? Kuidas sa garanteerid, et minu haigla ei oleks ülerahvastatud? Kas sa saadad meile medõdesid kui meie omad haigeks jäävad? Kas sa saadad surnutele lilli? Maksad nende laste ülikooli eest? Vabastage Ameerika kohe ei ole väga intelligentne plaan kellegi nagu sinu jaoks."

John Pavlovitz leiab, et raha ei suuda osta inimlikkust.

Mitmed kasutajad on Elon Muskile meelde tuletanud ka ühte tema varasemat säutsu. Tegu on Türgi Vabariigi rajaja ning esimene presidendi Mustafa Kemal Atatürk tsitaadiga: "Ühel päeval, kui minu sõnad lähevad teadusega vastuollu, valige teadus."

Tegu ei ole sugugi esimese korraga, kui Elon Musk koroonaviirusega seoses rehale astub. Märtsi alguses, enne riiklike karantiine, ütles ärimees, et koroonaviiruse paanika on rumal. Hiljem, kui haiglatel oli puudu respiraatoritest, annetas Musk terve hulga maske, mille kvaliteet oli tema poolt liialdatud.

Tesla omaniku murest ettevõtte tuleviku ees saab täitsa hästi aru, sest ainuüksi viimase päeva jooksul on ettevõtte hind bärsil langenud 10%. Kui varem oli Tesla ühe aktsia väärtus 781 dollarit, siis nüüd on ühe aktsia hind 701 dollarit.

Tänase päeva seisuga on USAs tuvastatud 1 131 452 koroonaviiruse juhtumit. Viirusesse on surnud 65 776 inimest. Terveks on saanud 161 563 inimest.