"Kui ma olin noorem, siis see oli tüütu. Nagu muud ei oleks teatris teinud, muudkui Väike Nõid ja Väike Nõid. Aga nüüd olen vana nõid ja päris tore, kui keegi ka meelde tuletab, et oled olnud ka Väike Nõid," sõnas näitleja Mari Lill ikoonilise rolli kohta.

Volbriöö traditsioone meenutades sõnas näitleja, et pole juba ammu luuaga sõitnud, kuid käivad mere ääres lõket tegemas.

Mari Lill sai rolli "Väikeses Nõias", kui legendaarne telelavastaja Virve Koppel talle helistas ja rolli pakkus. Tol ajal mängis Mari tõsiseid rolle, alates Juliast ning erinevate Tšehhovi rollideni välja, ning Koppelil olid omad reservatsioonid, kas Mari Lill tahab seda rolli vastu võtta või mitte. Aga ta võttis, kuna tegelane oli huvitav.

"Tehniliselt oli see üsna keerukas lavastus. "Ta ei olnud nii staatiline kui mõned teised," meenutas Lill.

45 aastat tagasi tehtud telenäidendi puhul kasutati esimest korda masinat, mis kodusele vaatajale tekitas efekti nagu Väike Nõid lendaks. Mari Lill rääkis, et tema istus madala pingi peal, vehkis kätega nagu need oleksid tiivad ja hiljem liideti kaks pilti omavahel kokku.

Lavastuses kaasa teinud eesel keeldus stuudiosse treppides tulemast ja sisenes õigele korrusele kaldtee abil.

Mari Lill meenutas ka oma lapsepõlve, kust pärinevad mõned jooned, mida ta Väikese Nõia rollis kasutas. Ta kasvas üles Nõmmel ja tema aias polnud ühtegi puud, mille otsa ta poleks roninud. Tema tänaval elas rohkem poisse kui tüdrukuid ning nendega sai koos jalgpalli mängitud.

Poiste seltskonda kuuludes oli end vaja ka mõnikord kehtestada. Kui muidu jagu ei saanud, siis läksid käiku ka rusikad.

Mari meenutab aega, kui tema tütar oli noorem ja tal oli karneval või mõni muu samalaadne üritus. Tütrel oli Väikese Nõia kostüüm ning selle juures ka luud. Nad jooksid kahekesi trollile, aga kuna tütar ei saanud luud käes joosta, siis võttis Mari selle enda kätte. Näitleja meenutab, et trolli jõudes hakkasid inimesed naerma nii nagu ta pole kunagi varem kuulnud.

Ka Lillede kodus oli Väike Nõid olulisel kohal. Kui Mari Lille lapselapsed olid väikesed, siis nad uurisid tihti, kas vanaema on ikka päris nõid.