VÕSU RANNA KAUBOI

Marguse ema töötas lasteaias õena ja sai suviti ametiühingu kaudu endale ja pojale Võsu puhkekodusse koha. "Mäletan, et lastele tehti seal igal aastal üritusi, millest üks oli karnevali rongkäik. See oli 1970ndate alguses. Ühel aastal olin jänesekostüümis ja järgmisel kauboi. Tublimad lubati rongkäigu ette ja nii ma siis tubli lapsena marssisin. Olin uhke, et riided olid mul enda omad – sombreero, püksid, pluus ja rätik. Lapsed marssisid ja vanemad koos kohalikega elasid meile kaasa. See oli väga tore üritus!"

KOTT, KUHU MARGUSE VIID?

Marguse esimesed eluaastad möödusid Tallinnas Kunderi tänava ühiskorteris. Tollases Pioneeride pargis, praeguses Politseipargis jalutas väike Margus tihti ema käekõrval. Ühel päeval aitas ta emal käekotti kanda. "Telemajas töötades kõnnin sellest pargist iga päev läbi ja kummaline on, et mälestuspildid samast paigast oma väikelapseeas meenuvad eriti eredalt just suviti. Huvitav, et on üks paik, kust minu elu palju kaugemale ei olegi kulgenud."

Naerame õde Tiiviga

Pärnus veetis Margus palju suvesid. Sealt on pärit ta isa, ja ka ema uue mehe juured on Pärnus. "Sellel pildil ma veel 20aastane ei ole, aga mäletan, et suvitasin isa sugulaste juures. Kuigi minu ema ja isa lahutasid, saime omavahel kõik hästi läbi. See pilt on tehtud vahetult enne seda, kui suvepuhkus lõppes ja tuli Tallinna tagasi minna. Ehk seetõttu olen siin ka üsna nukra olekuga. Pruunid oleme õega mõlemad. Ma isegi ei tea, kust meie päikese käes tugevalt tõmmuks muutuv nahk pärineb. Olen oma juuri uurinud, aga oleme kõik ikka eestlased, ei ole meis viikingeid ega Tšingis-khaane. See pilt meeldib mulle endale väga. Naerame õega, et see tuleks taaslavastada, rannahoone Pärnu plaažil on ju endiselt alles."

LINNAVALITSUSE JUHTAMETNIK...

TPIs ökonomisti eriala omandanud Margus töötas aastatel 1988–1993 Tallinna linnavalitsuses. Esialgu tegeles ta elanike sissekirjutusega, seejärel ettevõtete asutamisega. "See oli eriti huvitav aeg. Kui alustasin, oli linnapea Harri Lumi, siis tuli Hardo Aasmäe. Naeran ikka, et minu karjäär oli kiire – alustasin teise korruse kabinetis ja jõudsin välja viiendale, kust oli väga ilus vaade Vabaduse väljakule. Minu amet oli siis ettevõtlusosakonna juhataja."

ELU PÖÖRDEHETK

Jäädvustus märgilisest võttepäevast aastal 1999 Tallinna loomaaias, kus Margus tegi intervjuu ühe perega. Hiljem sai temast sotsiaalteemade sarja "Tunnel" saatejuht, ent see intervjuu loomaaiast eetrisse ei jõudnudki. Režissöör ja toimetajad panid Marguse proovile – kas diktor saab intervjueerimisega hakkama? Sai küll! "Tunneli" tegemise ajal algas ka Marguse tutvus toonase Tallinna ülikooli tudengi, saatetoimetaja Grete Lõbuga. Margus ja Grete on kahe tütre vanemad.

DIKTOR ALUSTAB, DIKTOR LÕPETAB

Kuulsa telediktori Alice Talviku juhtimisel alustanud ETV programmidiktorid aastal 1993 Telelehe esikaane jaoks poseerimas. Üleval Mare Haab, Helene Tedre, Merle Randma, Margit Noor (Kõrvits), Ewe Kaselaan ja Diana Lorents. Alumises reas Külli Palmsaar, Margus Saar ja Leili Lukas.