TV3 suurshow „Maskis laulja“ võitjaks hääletas rahvas Jäära, kelle kostüümis peitus terve hooaja vältel vaatajaid vaimustanud andekas laulja Stefan Airapetjan.

„See teekond oli väga huvitav ja minu kui laulja jaoks suur väljakutse. Saate lauluõpetaja Maiken ütles, et pane hullu, sul on see võimalus, tänu millele esitasin lugusid, mida muidu iialgi valinud poleks,“ tunnistas Stefan.

Läbi hooaja pakuti Jäära kostüümis peitunud inimeseks palju variante, näiteks Joel Ostrat, Lauri Pihlap, Sepo Seeman, Kristjan Kasearu, Tanel Padar, Robin Juhkental, Rene Puura, Stig Rästa, Karl-Erik Taukar, Uku Suviste jpt, kuid detektiiv Brigitte Susanne Hunt käis välja ka õige nime. Vihjeklipis olid viited Stefani Armeenia päritolule ja ta isale, kes Armeenia restorani peab. Samuti vihjati Stefani seostele muusikaga nii lapsepõlves kui ka viimaste aastate Eesti Laulul. Ära märgiti osalemine filmis „Lõbus perekond“, tema sünnipäev detsembrikuus ja nõrkus lihatoitude vastu.

Maskisaate avahooaja teisele kohale jäi Kaire Vilgats. „See oli minu jaoks niivõrd äge seiklus ning tänan kogu saatetiimi ja eraldi ka lauluõpetajat Maikenit, kes mu häälega imesid tegi,“ ütles Vilgats. Vihjeklipis olid viited Kairele kui Eesti kõige andekamale ja kuulsamale taustalauljale, kes on korduvalt osalenud Eesti Laulul ja Eurovisioonil. Samuti mainiti ära Kaire töö erinevates teatrites, osalemine muusikalides, telesaadetes; vihjeid oli tema telereporterist emale ning ka kehakaalu langetamisega seotud eridieedile.
Tänases „Maskis laulja“ finaalis osalesid Putukas, Lill ning Jäär. Pärast avavooru langetas detektiivide otsuse tulemusel maski Putukas ehk TV3 „Seitsmeste uudiste“ juht ja ankur Mart Mardisalu. Televaatajate hääletusega kuulus maskisaate teine koht Lillele ehk lauljannale Kaire Vilgatsile ning võitjaks tuli Jäär ehk laulja Stefan. Jäära finaalilood olid „Chop Suey" ja “Für Oksana”.

“Maskis laulja” avahooajal vaimustasid ja üllatasid televaatajaid Vanapaganast Jaanus Nõgisto, Rotist Laine Randjärv, Sõdalasest Toomas Luhats, Jonnipunnist Getter Jaani, Silmamunast Kaisa Selde, Pilvest Toomas Uibo, Lõvist Kärt Anvelt, Putukast Mart Mardisalu, Lillest Kaire Vilgats ja Jäärast Stefan Airapetjan.

Vaata kõiki etteasteid taas siin:
LILL – „Aed“
JÄÄR – „Chop Suey“
PUTUKAS – „My Way“
LILL – „Kuninganna“
JÄÄR – "Für Oksana"

Kroonika lugejad said terve hooaja vältel kaasa rääkida pühapäeviti otseblogis ja arvata, kes maskide all on. Finaalis rääkis ka kaasa 10 suurepärase kostüümi autor Liisi Eesmaa, kes kwrgitas nende valmimiselt saladusteloori. Aitäh!