Elon Musk ja Grimes panid lapsele nimeks X Æ A-12 Musk, mida võib kaudselt hääldada kui Eks Ä A-12.

Aga see on vaid kummaliste maailmastaaride nimede seas jäämäe tipp. Paljud tahavad oma lapsele panna unikaalset nime, et sellega meediatähelepanu saada. Tihti ei mõelda sellele, mida see nimi lapse jaoks tähendab.

1. Apple

Praeguseks lahku läinud Coldplay solist Chris Martinil ja Oscari-võitjal Gwyneth Paltrowl on koos 15-aastane tütar Apple. Eesti keeles õun võib siinses kultuuriruumis olla perekonnanimi, aga eesnime mõjub see veidralt.

2. Blue Ivy Carter

Muusikamogul Jay Z ning lauljanna Beyoncé otsustasid just selle nime oma lapsele panna. Nad püüdsid seda nime ka firmamärgina registreerida, aga see kuulus juba Bostonis baseeruvale üritustekorraldajale.

Oletatakse, et paar valis Ivy, kuna neile meeldin number 4, mis rooma numbrites on IV.

U2 kitarrist Edge pani oma lapsele kunagi sama nime. Blue Angel on tänaseks 31-aastane.

3. Brooklyn

David ja Victoria Beckhami vanim poeg kannab sama nime, mis New Yorgi linnaosa. Kui laps aastal 2000 sündis, siis ütlesid nad intervjuus Ali G-le, et lapsele valiti see nimi, kuna just New Yorgis nad asusid, kui said teada esimesest rasedusest.

4. Milan

Staare, kes nimetasid oma lapse geograafilise asukoha järgi, on terve rodu. Üks nendest on jalgpallur Gerard Pique ning lauljanna Shakira, kelle 2013. aastal sündinud poeg sai nime Itaalia linna järgi.

Teised on Michael Jacksoni tütar Paris, Bono tütar Memphis, Alec Baldwini ja Kim Basinger tütar Ireland ning Alicia Keysu poeg Egypt.

5. North

Räppar Kanye West ja tõsielustaar Kim Kardashian on paljude veidrustega silma paistnud. Võib-olla sellepärast ongi neist saanud üks kuulsamaid ja mõjuvõimsamaid paare meelelahutusmaailmas.

Kui neil 2013. aastal tütar sündis, siis pandi lapsele nimeks North ehk Põhi. Lapse nimi on seega North West ehk eesti keeles ilmakaar Loode.

North on veel hästi, sest nende kolm järgmist last said nimeks Saint, Chicago ja Psalm.

6. Bear

Briti popikoon Cheryl ning One Directioni endine liige Liam Payne valisid lapsele nimeks Bear ehk Karu.

Liam rääkis 2017. aastal antud intervjuus, et tema tahtis traditsioonilisemat nime aga Cheryl midagi ebatavalist. Nad otsustasid Bear kasuks, kuna see jääb lihtsasti meelde.

7. Princess Tiaamii

Paljud vanemad kutsuvad oma tütar printsessiks, kuna tegu on nende jaoks väga erilise inimesega. Küll aga ei ole palju neid, kes selle ka lapsele ametlikuks nimeks panevad.

Laulja Peter Andre ja tõsielutäht Katie Price just selle nime oma 2007. aastal sündinud tütrele panid.

Nime teine pool on aga veel unikaalsem. See on kokku pandud paari emade nimedest Thea ja Amy.

Põnev nimi, aga Peter Andre ütles 2014. aastal, et tütrele see nimi ei meeldi.

8. River Rocket

Järve Rakett sai endale nimeks staarkoka Jamie Oliveri ja tema naise Joolsi poeg. River Rocket on nende kõige noorem laps, teiste laste nimed on sama kummalised.

Daisy Boo, Buddy Bear, Poppy Honey ja Petal Blossom on nimed, mida Jamie ja Jools arvasid, et on hea nende lastele panna.

9. X Æ A-12

Ettevõtja Elon Musk ja lauljanna Grimes just selle nime oma pojale panid. Lauljanna selgitas teisipäeva õhtul Twitteris, mida lapsele pandud nimi tähendab. X on "tundmatu muutuja", Æ tema haldjakeelset kirjapilti sõnast AI ehk tehisintellekt. Ning A-12 on nende lemmik õhumasina SR-17 eelkäija.

Nimi on veider ja keeruline. Kuna haldjakeel on kõigile võõras, siis tekitab juba selle sümboli hääldamine raskust. Aga Entertainment Tonight kohaselt on nime umbkaudne hääldus Eks Ä A Twelve.