Seth Meyersile antud virtuaalintervjuus rääkis Ricky Gervais ka tänavusel aastal Kuldgloobuse õhtujuhiks olemisest ja sellest, mis nalja oli kõige raskem läbi saada.

Ricky on tuntud teravate ja palju vastuolu tekitavate väljaütlemiste eest ning seda just äärmiselt privilegeeritud meelelahutusmaailma tegelaste suunas. Tänavu juba viiendat korda Kuldgloobuse galat juhtinud koomik ei vedanud fänna alt ka seekord, kui ta tegi nalja islamiriigi, lapstööjõu, pedofiilia ning eneseimetluse teemadel.

Ricky rääkis, et erinevalt teistest õhtujuhtidest teistel auhinnagaladel, ei saa tema nii palju ettevalmistustööd teha, kuna elab Londonis. Kui teised töötavad mitu nädalat koos suure meeskonna nalju välja mõeldes ja proove tehes, siis Ricky tuleb päev enne galat kohale, paber naljadega näpus ja läheb juristide juurde.

"Ma ei pea seda kellelgi näitama, ei pea proove tegema ega midagi, aga ma pean seda näitama juristile, et olla kindel, et ma ühtegi seadust ei riku. Ja ma ei ole seda ka kunagi teinud," ütles ta.

Sel korral olid asjad aga natuke teistmoodi. Nagu Ricky ka ise ütleb ootas teda ühes ruumis umbes 15st juristist ja produtsendist koosnev grupp, kellele ta pidi kõik naljad ette lugema.

Erinevus võis Ricky arvates tingitud olla tema varasematest naljadest või sellest, et ühiskond on tundlikumaks muutunud.

"Loen oma monoloogi neile ette, nad on küll raske publik, aga kõik on korras. Islamiriigi nali oli okei, lapstööjõud oli okei, "Kaks paavsti" filmi kohta tehtud pedofiiliat puudutanud nali oli okei. Aga suur vastukõla tekkis filmi "Kassid" kohta," meenutas Ricky.

Selle kohta tehtud nali käis umbes nii, et Dame Judi Dench on justkui seal mängitud tegelaskuju mängimiseks loodud, sest ei ole midagi rohkemat, mida talle teha meeldiks, kui neljakäpukile minna ja enda privaatosi lakkuda.

Diskussiooni keskmes oli küsimus, kas Ricky Gervais tohib Denchi kehaosale viidates kasutada briti slängi.

Koomik küll selgitas, et tegu on pehme ja üldsegi mitte problemaatilise sõnakasutusega. Aga juristid vaatasid selle sõnaraamatust järgi ning olid eriarvamusel.

Pikalt kestnud diskussiooni järel pakkusid juristid ka omaltpoolt muid alternatiive, aga miski ei sobinud, kuna see oleks nalja ära rikkunud.

Ricky oli valmis koostööd tegema, et leida sobiv sõna, aga ta ei tahtnud, et sõna tsenseeritakse. Juristid leppisid sellega ja ütlesid, et nad ei tsenseeri seda.

Viimaks lepiti siiski Ricky algselt valitud sõnaga ja ta kandiski monoloogi ette nii nagu plaanis.

Ricky sõnas, et ta teadis, et sõna siiski tsenseeritakse ning otsustas nalja puänti esitades sõrmega vastavale piirkonnale osutada, et kodused vaatajad saaksid naljast aru.