Ty sündis 1972. aastal Ben Chijioke nime all. Ta elas koos oma õega karmi distsipliiniga majapidamises, kust temalt oodati, et hakkab tulevikus arstiks või juristiks. Aga talle hakkas hip-hop meeldima ja otsustas sellega ka karjääri teha.

Ta oli tuntud taipliku ja küpse stiili poolest, millel on rohkem sarnasusi USA vana kooli räpparite kui Londoni tänavaräpparitega, kirjutab BBC.

Tema 2004. aastal välja antud teine album "Upwards" oli nomineeritud Mercury auhinnale koos Amy Winehouse'i, The Streetsi ja hilisema võitja Franz Ferdinandiga.

Ty nakatus koroonaviirusesse mõned kuud tagasi ning tema raviraha jaoks aprillis ülesseatud rahastuskampaania lehekülg sõnas, et ta on pandud kunstlikku koomasse, et tema keha saaks paraneda.

Hiljem pääses ta intensiivravi osakonnast välja ja tema tervis näiliselt paranes. Aga neljapäeval teatas tema pressimeeskond, et räppar on surnud.

Rahakogumiskampaania lehel kirjutas Ty sõber Diane Laidlaw, et koroonaviirusest paranedes nakatus ta kopsupõletikku. "Ty tervis paranes, aga eelmisel nädalal tavaosakonnas olle nakatus ta kopsupõletikku, mis muutis tema paranemise halvemaks, kuni tema keha ei suutnud enam võidelda," kirjutas Diane.