"Ei ole minus nii suurt kihku Eurovisionile pääseda – see ei ole eesmärk omaette. Aga mulle meeldib väga laulda ja Eesti laulul osalemine on ju tegelikult väga tore reklaamiprojekt ühe laulja jaoks. Mul ei ole midagi selle vastu, et osaleda Eesti laulul, aga laulmise enda pärast, mitte Eurovisioni-võidu ambitsiooni pärast," ütles Evelin Samuel-Randvere.

Ta lisas, et kui juba Eesti laulu konkursist osa võtta, siis tuleb laulda ikka võidu peale.

Evelin Samuel on korduvalt osalenud Eurolaulu võistlusel alates 1994. aastast, kuid tee Eurovisioonile kujunes käänuliseks, vahendab Vikipeedia.

1996. aastal Oslos Eestit esindanud laulus "Kaelakee hääl" oli naishääl algselt kirjutatud just Samuelile mõeldes, ent laulja ütles pakkumisest ära eesootavate esinemiste tõttu Jaapanis. Helilooja Priit Pajusaar pakkus seepeale laulu esitada Maarja-Liis Ilusale, Eurolaulu konkurss võideti, vahepeal aga oli selgunud, et Samueli reis jääb siiski ära.

Aasta hiljem, 1997, oli Evelin Samuel taustalaulja Eurovisiooni lauluvõistlusel Maarja-Liis Ilusa esitatud laulus "Keelatud maa", mis pälvis 8. koha. Sellest omakorda aasta hiljem, 1998, osales ta Eurolaulus looga "Unistus igavesest päevast", mis jäi hääletusel aga napilt teiseks (kaotus võitjale 3 punkti).

Evelin Samueli ja Camille Camille'i esitatud New Age-stiilis pala "Diamond of Night" võitis Eurolaulu 1999 ning esindas Eestit lõppvõistlusel Jeruusalemmas (pälvis 6. koha). Laulu sõnad oli kirjutanud Maian-Anna Kärmas, viisi Priit Pajusaar ja Glen Pilvre. Algselt eesti keeles kõlanud teksti ("Langevate tähtede aeg") oli kirjutanud Kaari Sillamaa.

Hiljem on Samuel mitmeid kordi osalenud Eurolaulus, kuid pole võitnud. Kõige napim kaotus läbi Eurolaulu ajaloo kuulub seeläbi samuti osaliselt Evelin Samuelile, kui 2003. aastal laulis ta koos Maarja-Liis Ilusaga tausta Koit Toome esitatud palale "Know What I Feel". Lugu kaotas võitjale, Vaiko Epliku esitatud loole "Eighties Coming Back" vaid 1 punktiga.

Kahel aastal (2000 ja 2006) edastas Evelin Samuel Eesti rahvahääletuse punkte teiste riikide lauludele, neist esimesel korral juhtus otseülekande ajal apsakas – Samuel ajas pisut hinded segi ning õhtujuhid Kattis Ahlström ja Anders Lundin olid Stockholmis sunnitud teda korrigeerima.