New Yorgis asuv meediale ja meelelahutusvaldkonnale keskenduv advokaadibüroo Grubman Shire Meiselas & Sacks kinnitas eile Varietyle, et nende siseandmete turvalisus sattus ohtu pärast lunavara rünnakut.

"Me saame kinnitada, et oleme langenud küberrünnaku ohvriks. Me oleme oma kliente ja töötajaid sellest informeerinud. Oleme palganud maailma spetsialistid, kes on selles valdkonnas kogenenud. Töötame ööpäevaringselt selle probleemi lahendamisel," kinnitas firma esindaja.

Lunavara, tuntud ka kui krüptoviirus või krüptouss, on pahavara, mis krüpteerib kasutaja arvutis kas teatud olulised andmed või terve kõvaketta, mille järel kurjategijad nõuavad andmete lahtikrüptimisvõtme eest lunaraha.

Varastatud andmete hulka kuuluvad lepingud, mitteavaldamise lepingud, telefoninumbrid, emailid ja erakirjavahetus.

Andmevarguse taga on grupeering REvil, kes kasutab ka nime Sodinokibi. Esimene info andmevarguse kohta sai avalikuks eelmisel nädalavahetusel, kui tumeveebi foorumis avaldati tõestuseks väljavõte Madonna lepingust Live Nationi kontserdikorraldajatega tema tuuri "Madame X" raames.

Häkkerid varastasid 756 gigabaiti koguses informatsiooni endistelt ja praegustelt klientidelt, kelle hulka kuuluvad Lady Gaga, Madonna, Nicki Minaj, Bruce Springsteen, Mary J. Blige, Ella Mai, Christina Aguilera, Mariah Carey, Cam Newton, Bette Midler, Jessica Simpson, Priyanka Chopra, Idina Menzel ja Run DMC.

Hetkel pole teada, kas REvil ka midagi andmete mitte avaldamise eest ka nõuab.

Ohuanalüütik Brett Callow sõnas laupäeval, et praegu avaldatud andmed on hoiatuseks ettevõttele, mis näitab, et REvilil on tõsi taga.

"See on nagu sama kui inimröövel saadab tõestuseks maharaiutud väikese sõrme. Otsene oht on see, kui firma lunaraha ei maksa, siis avaldab organisatsioon, mis iganes info neil õnnestus varastada, ja seda erinevates osades," lisas Callow.

REvil häkkerid on samalaadse tembuga ka varem hakkama saanud. UKs baseeruv rahavahetusfirma Travelex maksis pärast andmevargust häkkeritele kübervaluutas 2,3 miljonit dollarit.