Smilersi ninamees ja laulukirjutaja Hendrik Sal-Saller sõnas reedese Tallinna lauluväljakul toimuva drive-in kontserdi eel, et eelistab seda kodukontserditele, kuna ta ei taha trussikute väel laulda.

"Ringvaatele" antud intervjuus rääkis Sal-Saller, et kontserdi ettevalmistus toimus kiiresti. "Tavaliselt tead oma plaane pool aastat või aasta ette. Nüüd sain ma sajaprotsendilise kinnituse põhimõtteliselt täna [teisipäeval – toim] hommikul," ütles ta.

Lauluväljakule saavad kontserdile tulla kokku 200 autot. Kontserti saavad külastajad kuulata varem avaldatud FM-sagedusel oma autoraadiost ja bändi vaadata läbi oma tuuleklaasi. Autosse on lubatud korraga kaks inimest või pere. Piletid on saadaval eelmüügist.

"Kõik on jubedalt kontaktivaba ja metsikult turvaline. Autost tohib kontserdi ajal välja minna ainult WC-sse või kui on mingi tervisejama."

Viimati esines bänd koos märtsi alguses ja nüüd on tore taas koos lavale astuda. "Me oleme teinud videokohtumisi ja rääkinud niisama bändiasju, aga pole reaalselt vahepeal teineteist näinud, mängimisest rääkimata. Eks igaüks kodus ikka harjutab natuke ja eks ma kraaksun ka veidi," rääkis muusik.

Erinevalt mitmest kodusest kollegist Smilers kodukontserte andma ei kipu. "Mind ei ole võlunud see trussarite väel koitsas kontserdi andmine. See ei ole see point. Ma võin seal mängida, aga miks ma peaksin seda tegema. Kuhugi telefoni lällamine ei ole minu rida," selgitas ta.

Hendrik Sal-Salleri jaoks on oluline vahetu suhtlus publikuga. "Mis need veebikontserdid siis nii erilised on? Televisioonist on kontserte näidatud eluaeg nii kaua kuni televisioon olemas on olnud. See, et sa näitad seda telefonist või vaatad seda telefonist – see ei ole minu jaoks nii uudne," rääkis ta.