Vilgas hääletamine 2020 võitjate väljaselgitamiseks käib ja ka sina saad anda oma väärtusliku hääle anda SIIN.

Aasta siis oli... 1998

Aasta absoluutne hittlugu oli Smilersi "Tantsin sinuga taevas" ja Kroonika lugejad hääletasid septembris 1998 Hendrik Sal-Salleri (tollal 32), ülekaalukalt ka aasta seksikaimaks meheks. Näitlejannadest kroonis publik esimesena seksisümboliks Draamateatri noordiiva Merle Palmiste (tollal 27), kes Kroonika kaantel ka korduvalt figureerinud suhteteemadel.

KÄISID KATUSEID MÖÖDA

Nii Merle Palmiste kui Hendrik Sal-Saller polnud täisvereliselt kuumad mitte ainult laval ja teleekraanil. Kumbki elas 1998. aastal ridamisi esikaasi väärt elu. Paar kuud enne tiitlivõitu oli Hendriku saatjaks 90ndate tipphääl Janika Sillamaa, peagi pärast tiitlivõitu ilmus tema asemele modell Ly Jürgenson. Merle paistis siis elavat ettevõtja Alex Lepajõega vaat et sama kirglist elu kui Hollywoodi kuldajastu kuldpaar Elizabeth Taylor ja Richard Burton.

TALD KINDLALT PARNASSIL

Igal juhul tõestas ta esimesena, et seksuaalsust annab ka eesti keeles lauludesse panna nii, et see ei mõju kohatult ja kohmakalt. Ehk sai just seksikaima tiitlivõidust tõuke Sal-Salleri hitt „Jalgpall on parem kui seks”!

1999 Smilersilt ilmus album „Suure surmaga läbi elu”. Tolleks ajaks oli kümnendi algul Helsingis startinud eesti bändi karismaatiline liider vallutanud oma muusikaga kogu Eestimaa.


JÕULUD 2005

Smilersi albumipealkiri „Ainult unistamiseks” oli saanud tõeks. Hendrikust oli saanud kauni ja malbe Berit Veiberi mees. Eesti naistele jäi vaid unistada Sal-Salleri lauludele muusaks olemisest.

„MÕISTUS ON KADUNUD”

Vahelduseks mängis Sal-Saller välja ka väikse flirdi glam-rocki sauruste look’iga.

„OLEN KUUL”

Sõna- ja kehamänguline poprockiartist. Mees kes juba teab, mis ta väärt on.

„PARTNERS IN CRIME”

Helsingis peetud eurolaluvõistlus jääb Kroonika mällu topeltromantilise, „kahe paari mesinädalate” piltidega. Laulu esitaja Gerli Padar ja tema tantsupoiss Martin Parmas olid vastarmunud paar. Loo viisistanud Hendrik Sal-Saller ja sõnad kirjutanud Berit Veiber aga ootasid juba last. See pilt sai tehtud vahetult pärast soomlaste hokivõitu venelaste üle ning mõned tunnid enne eurolaulufinaali Senatintoril, kus kogu Helsingi oli koos ja hoos. «Sina ära hoia mul kõhust kinni, nad mõtlevad, et ma olen ka rase!» kihistas Gerli Martinile, kohendades emalikult poisil tukka. Hendriku ja Beriti poeg sündis septembris.

KÖIDAB

Nii suhteskandaalid kui ilu.

SIUGJAS KROONIAJA IKOON

Samal aastal Eesti krooni tulekuga lavakast otse Draamateatrisse näitlejaks valitud Merle Palmiste muutis tava: rublaajal läksid ilusad ja andekad näitlejannad enamasti lavastajatele mehele. Erinevaid žanre valdava näitlejana andis ta ka Kroonikale žanripuhta võimaluse seostada end varakate meeste ja glamuurse eluga. Nagu see Lääne diivade puhul ajast aega käinud.

Elizabeth Taylori diivastiilist inspireeritud fotoseeria - ainumõeldav meil Eestis vaid Merle Palmistega!

SKORPION NOVEMBRIS 2010

Euroraha Eestisse jõudes startis ka Merle ägeda kaanepildiga oma uude, 40ndasse elukümnendisse.

PLAHVATUSLIK

Merle valdab tõsise teatri-, aga ka meelelahutuse žanre, ka oma juubelite mängeldes tähistamist... Milliste mängudega Merle oma imet 50ndal puhul ületab ja üllatab, näeme tänavu novembris.

Fotod: Kristjan Lepp, Aivar Kullamaa, Anu Hammer/Ekspress Meedia

Selle aasta parimad igas mõttes saad valida SIIN.