Aasta siis oli... 1999


Kolmandad seksikate valimised võitis „pöörastes 90ndates” väga eluline ja ikooniline kooslus: noor iluduskuninganna + edukas rahamees. Šoti Klubi õuel pärjati väljavalituiks Miss Eesti 1998 Karin Laasmäe ja suurärimees Robert Lepikson.

Seks ajaks oli Eestile kombeks kaks missivõistlust korraga: Valeri Kirsi Miss Estonia ja Raivo Kiisleri Eesti Miss. Tolle aja buumis jäi Karin ainsaks missiks, kes võitis lisaks ka aasta seksikaima naise krooni. Sama aasta lõpus jõudis Karin Miss Worldi valimistel kümne kauneima hulka, ükski eestlanna pole tema tulemust tänaseni ületanud. Ralli- ja naistemees Robert Lepikson (1952–2006) jõudis elus palju: vanametalliärist lähte saanud Raua-Robertist siseministriks tõusta ja Võru maavanemaks "maanduda". Otsekohese ütlemisega mees meeldis rahvale. Roberti näitel sai Eestimaa kinnitust, et mehe teevad sarmikaks raha ja võim.

Kaks on hea, kolm veel parem. Karini & Roberti kõrval pärjati filmidiiva Eve Kivi elutöö preemiaga. Paarkümmend aastat hiljem teame, et vara veel oli Evet elutööpreemiaga „pensionile saata”. Karin Laasmäest pole me ammu enam midagi kuulnud. Robert Lepikson puhkab ammu Metsakalmistul. Tegus Eve aga rõõmustab Kroonika lugejaid oma jätkuvate seiklustega, uute lugude ja piltidega.

UNELMATE KOOSLUS 1999

Sumedas augustiõhtus Šoti Klubi õuel pärjati väljavalituiks Miss Eesti 1998 Karin Laasmäe (tollal 18) ja ärimees Robert Lepikson (tollal 47). Igihaljast filmidiivat Eve Kivi (tollal 60) austas Kroonika elutöö preemiaga.

JÕULUD 1996

Kroonika esimese ilmumisaasta kulminatsiooniks sai ajakiri jagada oma lugejaile valgust meie oma päris diiva buduaarist. Eve Kivi oli siis 58aastane.

Foto: Väino Silm

„SEE KA MÕNI PATT...”

Vahetades mängulustiga kostüüme, ei pidanud Eve patuks jääda ühele pildile oma buduaaris lihtsalt sukkpükstes. Tollal 1990ndates mõjus see ennekuulmatult. Töökollektiivides jagati, rebiti Kroonikat käest kätte: „Nägid sa Eve Kivi pilte...?!”

Foto: Väino Silm

SENSATSIOON 2002!

Pärjatud Kroonika elutööpreemiaga, ei jäänud Evergreen Eve loorberitele puhkama. Oma 64. sünnipäeva tähistas diiva aktifotodega Kroonika kaante vahel. Tehtud sai see, mis Nõukogude kino viljastavates tingimustes tegemata jäi.

Foto: Kristjan Lepp