Aasta siis oli eriti hea... 2001

Maikuus oli Eesti võitnud Tanel Padari & Dave Bentoniga Eurovisoni. Seltskonnaelu oli saanud kõvasti hoogu ja Kroonika pildid kirevat värvi juurde, kui Anu Saagim kolis oma elu Soomest tagasi kodumaale. Septembris 2001 polnud kahtustki, kes Kroonika rahvahääletamise võidavad. Vahuveini pritsides ristiti klubis Hollywood aasta seksimateks tegijateks Anu Saagim ja Tanel Padar.

Paljud mäletavad, kiidavad just toda „viiendat ja võimsat” võitjate paari Kroonika ajaloo parimaks. Ansambli 2 Quick Start saatel möllanud pidu Kroonika kõigi aastakäikude üheks meeldejäävaimaks. Palju vett on paari aastakümnega merre voolanud. Vahepeal on sündinud ja hingusele läinud hulga ööklubisid ja ajakirju. Tähtklubi Hollywood ja Kroonika on eakaaslastena vastu pidanud. Tugevaina peagi veerandsajandit juba!

SEPTEMBER 2001

Skandaalsete võit! Šampanjavahtu lendas üle saali kõrge kaarega. Klubis Hollywood peetud Kroonika 5. sünnipäevapeol „ristiti” seksikate ajaloo kõige plahvatuslikum võidupaar. Kevadel Eurovisioni võitnud Haljala "paha poiss" Tanel Padar (tollal 20) oli rokkinud end hoobilt musternäiteks vastu Eesti artistide senist tavahoiakut "tahan lennata, aga mitte eriti kõrgelt". Anu Saagim (tollal 39) tirriteeris elukutselise bravuuritarina rahvast mõlemal pool Soome lahte.

HÄSTI HAAKUV PÖÖRASTE PAAR

Bravuuritar paistis väga rahul, et tema "missiaasta" võit saabus paaris just Eesti parima "pahapoisiga".

HOLLYWOODI VÄÄRT PAAR JA PIDU

Verinoor poiss paaris glamuuriküpse diivaga krooniti seksikaimaiks ööklubis Hollywood.

+SAAGIM

Aastatuhandevahetusest peale Kroonika rammus leib ja tugev liim.

foto: Kristjan Lepp

IKOONILINE

Mullivann oli juba tõusnud eduka elu sümboliks ja oli auväärsel kohal vaat et iga matsi kodus ette näidata. Sel 2001. aasta suvel puges Anu Saagim Saaremaa suvekodus aga piimavanni, millest sai ilusa elu uus märk.

Foto: Kristjan Lepp, stilist: Anu Hammer

+SEEBIVAHUNE 2002

Tiitlivõidu hoos ja aurus Anu oma 40ndal suvel.

Foto: Kristjan Lepp

SKANDAALNE

Madonna Tallinna-kontserti (augustis 2009) pühitses Saagim oma iidoli moodi kirikudiskoga. Ja martüüriumiga Kroonika piltidel.

Foto: Kristjan Lepp, stilist: Anu Hammer.

KETSERINA RISTILE TÕMMATUD

Kirikudiskoga võttis võitis Anu terveks nädalaks „ketseripalga” - kogu Eesti tähelepanu. Tõustes ka tõsistes telesaadetes ja kvaliteetlehtede arvamuskülgedel ühtäkki Eesti arutlusaineks number üks.

Foto: Kristjan Lepp, stilist: Anu Hammer

MEIE POPKUNSTI MEISTRITEOS

Patuse glamuuri märter ja pühak.


Foto: Kristjan Lepp, stilist: Anu Hammer

TIIGER OMAS ELEMENDIS, APRILL 2012

Oma viitkümmend tervitas Anu eneseiroonilise pildiseeriaga „Vann nr 2”.

Foto: Kristjan Lepp

SIIDKINNASTETA PORTREE

Väsimatult, järjest pöörasemate piltidega oma seksikaima tiitlit kaitsev: vaid seltskonda kutsutava „õuedaami” roll jäi Anu andele ammu kitsaks. Saagim töötas end kajastatavast ka kajastajaks. Juba 16 aastat on ta ise ka meediategija ja valib, keda «laulu sisse» üles riputab, keda lugupidavalt portreteeritavaks kutsub.

Foto: Kristjan Lepp

VÄLGUNA HALJALAST EESTI LAVALE NOORKUNINGAKS

Tulnud-näinud-võitunud mais 1999 telekonkursi „Kaks takti ette”, möllas Tanel Padar vaid kaks kevadet hiljem end tšempioniks Euroopa laulumeistrivõistlustel. (Sel fotol jaanuarist 2002 on noorel enesekindlal poisil juba neli kuud ka seksikaimaks valitu tiitel taskus.) Oodati küll Padar & Bentoni pikka plaati. Tanel aga käivitas Speed Free – oma bändi, oma lugudega. Ja aasta pärast startis juba The Sun, tervelt tosinaks aastaks suveräänina menutippu.

Foto: Kristjan Lepp

MUSTVALGEL ROCK JA ROLL

Üle kõige oli Eestile vaja olnud just üht vaba last..., kes täidaks meedias kaua tühjalt haigutanud «paha poisi» koha. Mitte ainult laval-ekraanil, vaid ka oma päriselus. Täisverd rockman Padar täitis küllaga seda nišši, üle aastakümnendi.

Foto: Kristjan Lepp

SEPTEMBER 2011

Kümme aastat pärast Eurovisioni- ja Kroonika tiitlivõitu. Eraelus tõsisemaks mehistuv, möllas ja priiskas Tanel mängurimõnuga saates „Su nägu kõlab tuttavalt” avahooajas. Amplituudiga Üllar Jörbergist Tina Turnerini sai Tanelist menusaate hõbemedalist.

Foto: Ardo Kaljuvee

+50 HALLI VARJUNDIT

Jõulukuus 2014 olid kogu maailma naised haaratud sellenimelisest hittfilmist. Kroonika naistoimetajail lõhi pähe idee – leida ja teha sel teemal meie oma kirglik ekvivalent. Muidugi, kohe esimese paarina lõi pähe ja paluti nõusse Tanel Padar ja tema tollane muusa Kristel Mardisoo. Hall-tuline fotoseeriast sündis haripunkt Kroonika li tulisest fotoseeriast Tulise fotoseeriast sündiski võimas akord ja kulminatsioon Kroonika aastalõpunumbrisse.

Kõikvõimalike muusikaauhindade ja edetabelivõitude kõrval on ta Tanel Padar ka ainus mees, kelle on Kroonika algusaastail lugejad hääletanud aasta seksikaimaks ning uusimal ajal ka Aasta Meelelahutajaks.

Fotod: Kristjan Lepp