Kroonika aastapidu oli sel aastal plaanitud eriliselt suurejoonelisena. Selle tarbeks oli 28. maiks broneeritud kogu Alexela kontserdimaja, kuhu oleks mahtunud kogu Eesti meelelahutuse koorekiht – seda nii saali kui ka lavale. Kogu maailma halvanud viirus lõi aga plaanid sassi ja gala süõndis virtuaalselt vaid üksikute külaliste ja moodsate lahendustega.

Piduliku gala asemel ehitas firma Eventech Alexela kontserdimaja lavale stuudio, kust läks eetrisse online-saade, mida juhtisid Kroonika peatoimetaja Ingrid Veidenberg ja näitleja Märt Avandi. Õhtu pakkus ka ohtralt üllatusi.

Meelelahutusauhindade võitjad

EESTI PARIM FILM Mängufilm “Talve“
AASTA RAADIOHÄÄL Alari Kivisaar
AASTA SPORTLIK MEELELAHUTAJA Kalev Kruus
AASTA NOOR TEGIJA nublu
AASTA SAATEJUHT Jüri Butšakov
AASTA TELESERIAALI NÄITLEJA Tõnis Niinemets, "Alo. Pulmad"
AASTA MEELELAHUTUSSAADE "Kaks kanget Jaapanis"
AASTA MEELELAHUTAJA Kristjan Jõekalda ja Teet Margna
AASTA SEKSIKAIM NAINE Brigitte Susanne Hunt
AASTA SEKSIKAIM MEES Stefan

„See oli täiesti teistmoodi gala. Online-pidu, mis toimus suures ja tühjas Alexela kontserdimaja saalis telesaatena, ent mis kõigele vaatamata õnnestus suurepäraselt,“ ütles Kroonika peatoimetaja Ingrid Veidenberg. „Kõik rahva poolt valitud lemmikud said kroonitud ja kõigi silmist vaatas vastu ehe rõõm. Loodan, et see siirus ja tänu jõudis läbi ekraanide ka vaatajani. Võin kinnitada, et meie parimad meelelahutajad on vaatamata imelikule ajale heas vormis, elurõõmsad ja positiivsed ning nakatasid loodetavasti hea tujuga kõiki, kes meie ülekannet jälgisid või seda järelvaatavad.“

Mis on EMA?

Ajakiri Kroonika alustas suurejooneliste staaripidudega juba 1997. aastal. Lillepaviljonis ajaloolise 60 000 tiraažinumbrini jõudmise peol pärjas ajakiri väärika pronkskujuga seksikaimat naist ja meest, algatades traditsiooni, mis on säilinud tänini.

Eesti Meelelahutusauhindade nime all alustati auhindade jagamist 2013. aastal, kui Eesti populaarseima ajakirjaga Kroonika liitus pärast selle sulgemist ajakiri Nädal. Parimate telesaadete ja -sarjade, samuti saatejuhtide valimise traditsiooni algatas 2001. aastal just teleajakiri Nädal. Kroonika jätkas traditsiooni parimate meelelahutajate auhindamisel Eesti Meelelahutusauhindade nime all ja rahva antud häälte põhjal.

Tänase veebisaate aitavad teieni tuua meie head toetajad: jäätisevabrik Balbiino, ilukaupluste kett I.L.U., kommivabrik Kalev, Saaremaa Piimatööstus, Mumm-i šampanja maaletooja Pernod Ricard Estonia, Põhjala Catering, Lydia hotell, Barbora, ABC King ja luksuskosmeetika bränd Bioeffect.

Ingrid Veidenberg kannab saate jooksul kolme erinevat kostüümi, mis on Eesti moekunstnike looming. Esindatud on moefirmad Tiina Talumees Couture, Tallinn Dolls ja Embassy of Fashion.

Veebisaate lavastaja ja stsenarist on näitleja Veiko Tubin ning projektijuht Heili Teder.

Eesti Meelelahutusauhindade hääletusel anti sel aastal kokku üle 440 000 hääle.