Kõigi peas kummitavad igihitid „Ära piina mind” ja „Lilleke rohus”, aga kas mäletate, et Blacky ja Summer võitsid kõrvuti ka seksikaima naise ja mehe valimistel!

AASTA SIIS OLI... 2003

Seitsmenda paarina võitsid seiksikaima tiitli Eesti poproki tõmmu daam Lea Liitmaa (tollal 29) ja pop-pungi lipulaeva Tuberkuloited kurvasilmne solist Indrek Raadik (tollal 28). Tunnushittide nimesid pidi ümber öeldes – võitsid tol aastal tandemis „Ära piina mind” ja „Lilleke rohus”. Ühtviisi edetabelisaatest „7 vaprast” tuule tiibadesse saanud, olid nad olnud tandemina selles telemenuris ka saatejuhtideks.

Seitsmendast paarist alates jäidki kuni Kroonika seksikate peatüki katkemiseni võitma pea igal aastal valdavalt – ikka kaks menukat lauljat.

OKTOOBER 2003

Võitjate artistinimed – Blacky ja Summer kõlasid harmooniliselt ühte Park hotelli kasiinos peetud Kroonika aastapeol.

Foto: Aivar Kullamaa

JAGATUD RÕÕM Läbinud Summeriga paaris kõik seksikaimaks valitute kombetalitused, pildistamised ja intervjuud, libises Lea kasiinosaalis õnnitlejate spaleeri vahelt tagasi oma seksaima mehe, muusik Elmar Liitmaa juurde. Külg külje kõrval võtsid teineteise üle silmnähtavalt uhked naine ja mees klubiöös vastu pidulistelt õnnitlusi – õhevil nagu uuesti pulmade öö eel.

Foto: Aivar Kullamaa

SEPTEMBER 2000

Kartmatu söakas ja kogunisti debüüt Kroonikas...

Fotod: 2 x Aivar Kullamaa


MEIE POPROKI TUME DAAM. JUULI 2001

Isemoodi lauludega lauljatari hinge kriipiv hääl ja habras-tugev seksapiil oli teravalt rahvale meelde sööbinud telekonkursi „Kaks takti ette” 1999. aasta ülitugevast lennust. Tollane finaalvoor on jäänud Eesti kõigi aegade enim tähtlauljaid andnud võistluseks. Seal jäi Lea (tollal veel Teemets) žüriipunktiga viiendaks, ent võitis seevastu šefilt publikupreemia. „Endalegi üllatuseks. Olin seal teistest viis aastat vanem, aga tundsin end halli ja ara hiirekesena,” on Lea meenutanud. „Kaire Vilgats ja Maiken ja Ines ja Bert Pringi ja Lauri Pihlap ja Dagmar Oja… Suurem jagu olid nad kõik siis Otsa koolis koos õppiv sõprade punt. Vaid Kadi Toom sarnaselt minuga väljaspoolt seda sõpruskonda...”


Foto: Kristjan Lepp

PÄIKESELOOJAK, JUULI 2001

Must oli Blacky tugev kaubamärk, aga Leale endale kaitsevärv. Nii on ta hiljem tunnistanud. Mustas oli tal lihtsam leida endast bravuuri rokiks ja rolliks. Sõbrad kinnitavad, et päris Lea oli tumeda amatsooni kooriku all hoopis habras ja õrn.


Foto: Kristjan Lepp

AUGUST 2006

„Võin mängida sinuga saunas, võin lebada sinuga teki all...,” laulis Lea leekivast armastusest Genialistidega.


Foto: Kristjan Lepp

OHUVARJUNDIGA SEKSAPIIL

Eriti sel pildil nagu Marju Marynel Kuudi tütar, kas pole!


Foto: Kristjan Lepp

HOOBILT LUMMAV BLACKY

pani paljud uskuma, et Lea ongi päriselt selline ülienesekindel ja üksjagu ka ülbe, nagu üks šeff rock’i-täht olema peabki.


Foto: Kristjan Lepp

„ÄRA PIINA MIND, MA EI OLE SUL EES...”

Kolmekümneseks saanud Lea kevadtalvel 2004. Täpselt kümme aastat enne suurt elupööret Lea Liitmaast Lea Dali Lioniks.


Foto: Aivar Kullamaa

JAANUARIS 2002 OLI MEIL VALIDA

Eesti eurolaulu finaalist Eurovisionile Saku Suurhalli lähetamiseks kontrastne ja efektne kooslus – Lea Liitmaa & Jaagup Kreem – terminaator Elmar Liitmaa palaga „What If I Fell”.

Foto: Priit Simson / Ekspress Meedia

MAI 2014

Lea Dali Lion, juba aastaid veenvalt efektne ka punapeana.

Foto: Kalev Lilleorg

NII KUUM. OKTOOBER 2002

1990ndatel valitses „7 vapra” tabelis kuid ja aastaid järjest Indrek „Summer” Raadiku bänd Tuberkuloited. Kes ei teaks peast laulda tema "Lillekest rohus"...


Foto: Kristjan Lepp

MÄRTS 2006

Kroonika intervjuupildid kinnitasid – tiitel oli läinud õigele mehele.

Foto: Kristjan Lepp

KESTVALT MEHISES VORMIS.

Summeri täienev padjaraamat kolm aastat pärast tiitlivõitu.


Foto: Kristjan Lepp