"La Gomera vilistajad" ("La Gomera", 2019)

Rumeenia krimikomöödia, mis kandideeris Cannesis Kuldsele Palmioksale. Filmi peategelane on Rumeenia politseinik Cristi, kes on samal ajal ka maffia vilepuhuja. Ta läheb La Gomera saarele, et seal õppida iidset vilistamise keelt. Rumeenias on mees politseivalve all, ent selle koodkeele abil saab ta suhelda kurjategijatega. Cristi eesmärk on päästa vanglast välja ärimees nimega Zsolt - ainus inimene, kes teab kuhu on peidetud 30 miljonit eurot. "Vilistajad" on humoorikas krimilugu, mis on täis reetmist, korruptsiooni ja ootamatuid süžeepöördeid.

"Tundmatu sõdur" ("Tuntematon sotilas", 2017)

Suurejooneline sõjadraama, mida pärjati nelja Jussi auhinna ehk soomlaste Oscariga. "Tundmatu sõdur" põhineb kirjanik Väinö Linna samanimelisel menuromaanil. Juunis 1941 on Soome kahe sõdiva vastasleeri vahel ja peab vastu võtma olulised otsused. Film jälgib rühma soome sõdureid, kes võitlevad nõukogude armee vastu. See on lugu sõja õudusest ja mõttetusest, aga ka sõprusest, inimlikkusest ning isiklikest ohverdustest lähedaste nimel. Filmi vaatas Soomes kinodes üle miljoni inimese.

"Onnike" ("The Lodge, 2019)

Õuduspõnevik. Grace on noor naine, kellest peaks peagi saama kasuema oma kihlatu kahele lapsele - Aidanile ja Miale. Lastele naine ei meeldi, sest nad süüdistavad teda oma vanemate traagiliselt lõppenud lahutuses. Grace, Richard ja lapsed lähevad kõik koos talvepuhkusele üksikusse maamajja, et üksteist paremini tundma õppida. Selgub, et pereisa peab paariks päevaks ära sõitma. Seepeale hakkavad maamajas aset leidma hirmuäratavad sündmused, mis on seotud Grace'i minevikuga jubedas ususektis...

"Kõik, mis juhtub pärast" ("Aftermath", 2017)

Sünge põnevusdraama, mis on ainest saanud tõsielulistest sündmustest. Filmi keskmes on ehitusspetsialistist Roman (Arnold Schwarzenegger, "Terminaator"), kelle elu kukub kokku, kui ta saab teada, et tema pere hukkus lennuõnnetuses. Mees nõuab, et keegi võtaks juhtunu eest vastutuse ja tema ees vabandaks. Kättemaksumõtetest ja kurbusest pimestatud Romani tee ristub lennujuhtimiskeskuse töötaja Jake'iga (Scoot McNairy, "Argo"), kes oli tööl just samal hetkel, kui Romani pere koos teiste süütute inimestega õnnetuses hukkus. Vaata filmi tasuta.

"Mees, kes tappis Don Quixote" ("The Man Who Killed Don Quixote", 2018)

Komöödia, mille autor on veteranlavastaja Terry Gilliam ("Monty Python ja püha Graal"). Režissöör Toby (Adam Driver, "Marriage Story") väntab Hispaanias don Quijote teemalist reklaamklippi. Ta satub kokku vana kingsepaga (Jonathan Pryce, "Troonide mäng"), kes end tõsimeeli don Quijoteks peab. Sürreaalsete ja koomiliste seikluste käigus on Toby sunnitud silmitsi seisma omaenda kümne aasta taguse tudengifilmi võtete tagajärgedega, mis väikese Hispaania külakese elu pea peale keerasid... vaata Terry Gilliami värskeimat meistriteost 28.05 kell 22.00 INSPIRA telekanalis