Ed Winter, Los Angelese vanemkoroneri abi, rääkis, et Murphy kukkus kokku oma Hollywood Hillsis asunud kodu vannitoas, mida jagas oma toonase abikaasa Simon Monjackiga, vahendab Fox News. Vaid viis kuud peale naise surma leiti ka 40-aastane Monjack kodust surnuna.

Nüüd on valminud pikk dokumentaal, kus mitmed uurijad Murphy surma detailideni lahti arutavad. Kõik vaid selleks, et täpselt teada, mis siis ikkagi toimus.

Dokumentaalis on näha ka Murphy isa viimast intervjuud enne surma eelmisel aastal. Uurijad meenutavad tänaseni, et isa ei andnud viimase minutini alla, et tütre surmas selgusele jõuda. "Ta oli väga järjekindel. Kahjuks ei olnud tal aga võimalusi, advokaati palgata ja seaduslikult kasvõi tütre keha taas üles kaevata," selgitas patoloog Cyril Wecht.

Ka Wecht ise oli noore naise surmast sama jahmunud ning on ka ise teatud järeldusi teinud. "Mulle jäi kohe silma, et tegu on noore naisega, kõigest 32-aastane. Kuidas tal sai areneda nii tõsine kopsupõletik ning nii julm rauavaegus. Kus olid ta ema või abikaasa? Miks ta korralikku arstiabi ei saanud? Siis olid talle kirjutatud veel tugevad uinutid. See kõik on väga segane," selgitas Wecht.

Winter jääb dokumentaalis siiski enda seisukohale, et tegu ei olnud kindlasti mürgitamisega. "Me jääme oma otsuse juurde, et surma põhjustasid ravimis, kopsupõletik ja rauavaegus."