"Ma arvan, et me ei tohiks lõputult püüda üle kavaldada Emakest Loodust. Mul ajab karva turri, kui meie, eestlased põlise loodurahvana ei saa sellest aru. Et me peaksime ammu olema need, kes maailmas suunda näitavad," ütles Kristiina Ehin "Õhtu!" saates.

"Küsimus ei ole vaid meie laste ja lastelaste eludes, vaid kogu elava planeedi elus. Kõigi loomade ja lindude elus," lisas ta.

Ta annab jaanipäeva paiku välja laulu, mis räägib eestlaste suveigatsusest külma aja järel.

Kristiina Ehin on sotsiaalsetel teemadel ka enne sõna võtnud. Kolm aastat tagasi sõnas Eesti naisliidu esinaine Siiri Oviir peab abielunõuet aasta ema tiitlile kandideerimisel põhjendatuks. Oviir ütles "Ringvaate" saates, et üksikemal võib küll palju lapsi olla, ent aasta ema tiitlile ta kandideerima ei sobi.

"Te ei kujuta ju ette, et me valiksime aasta emaks naise, kel on küll, tõesti, jah, palju lapsi, kuid igal jõululaupäeval tutvustatakse uut isa," teatas Oviir. "Meie oleme taotlenud parimat võimalikku lastele," põhjendas ta abielunõude kehtestamist aasta ema statuudis.

Sellele mõttele reageeris Kristiina Ehin ja tema tema muusikaline koosseis Naised Köögis, kes kirjutasid räpplaulu "Aasta ema".

"Mina ise arvan, et sellel lool on aastasadade taust, et see üldse selliseid tundeid tekitab. Alates Kihnu vallasemadest, kes on lükatud paadiga merele, võetud aerud ära, seda on teinud külarahvas. Me ei taha näha, et 19. sajandi patriarhaalne häbistus või kõrvalejäätus tuleks tänapäeva," lausus Ehin ETV saates "Hommik Anuga".

Ehin tunnistas, et teab omast kogemusest, milline on olla üksikema. "Ma iga kord mõtlen tohutu austusega nende peale, kes siiamaani niimoodi elavad. Ilma igasuguse väljavaateta, et nad saaksid anda tita isa sülle, et natuke puhata. Ma kunagi ei unusta seda, minu jaoks üksikemad ja -isad on kangelased," lausus Ehin.