Aeg meid muutnud on. Koroonakevades 2020 on endastmõistetavalt meie sangararst ja populaarseim mees venelane Anatoli Popov. Uudistesaadetes kohtab iga päev häid näiteid, et näe, loomulik integratsioon muudkui toimubki – milline hulk on meil ladusa eesti keele ja huumorimeelega vene ja isegi tšetšeeni nimedega päästjaid-politseinikke. Eelmise kümnendi lõpuks oli see aga uhkelt ainukordne pretsedent, kui Kroonika suures võlu ja populaarsuse edetabelis tõusis esimeseks veneverd eesti lauljatar Tanja Mihhailova.

AASTA siis oli... 2010

Masu ajal lükkusid Kroonika aastapeod jõuluajast järjest enam jaani poole. See-eest oli saak üle mitme-setme aasta erootilis-lämmatavast atmosfäärist pakatav – nagu Kroonika seksikate valimiste headel algusaegadel aastatuhandevahetusel.

KOLMETEISTKÜMNES PAAR. MAI 2010.

Uku Suviste (tollal 28) oli märtsis võitnud korraga eesti naiste poolthääled musklis Tarzan-poisina saates "Laulud tähtedega" džungliduetis äridaam Kersti Tootsiga. Tanja Mihhailova (tollal 26) mitmekülgne talent ja sarm oli küpsenud millenniumist peale vägagi ka Kroonika lehekülgedel.

Foto: Kristjan Lepp

VÕITU MÄRKINUD PILDID

Kroonika seksikaima valimiste kolmeteistkümnes paar ei piirdunud tiitleid võites casual-fotodega „tahaks lennata, aga mitte eriti kõrgelt“ peosohval ööklubis Venus, vaid mängis kaasa – tulistades välja kuuma pildiseeria.



Fotod: 3 x Kristjan Lepp; stilist: Anu Hammer


TANJA ESIMENE PILDISEERIA KROONIKAS, AUGUST 2003

Aastatuhandevahetusel oli umbkeelne tüdruk murdnud end Kohtla-Järvelt välja Viljandi Kultuuriakadeemiasse sisse tantsu õppima. Et Tallinnasse lauljaks saada. Pealinna jõudnud, laulis Tanja end nähtavale Nightlight Duo sädeleva poolena.

Foto: Aivar Kullamaa

PUSSIKS JA MIINUSEKS VENELANNA AKTSENT

Edetabelis «7 vaprat» tümpsis 1990ndate järellaines järjest plikade-duosid. Nightligh Duo «I Can Be the One» ilmudes jäi eksootiliselt tume kaunitar Tanja hoobilt silma kui üks, kes on tulnud, et jääda. Kuuldavasti sobitatud lauljana võimekam vene Tanja eesti heleda Lyga kokku selleks, et tolle hääl vähendaks kokku kõlades venelanna aktsenti…

Foto: Aivar Kullamaa

JZ BELLE'I PERIOOD

Mihhailova kahte esimest sooloalbumit müüdi igaks juhuks artistinimega JZ Belle. Ööklubidesse ja suvesegutuuridele sobis slaavitari seksapiil küll. Raadiojaamad aga põlgasid ta singlid kõrvale kui „ei eesti liha ega vene kala”. Belle’ina laulis Tanja lõpuks eestikeeli otse sõnu: Kohtla-Järve asemel – ei mingit kahtlust, valin Tallinna! Aga intervjuus Kroonikale tõdes ta mõrult, et ega aktsendi tõttu tema lauljakarjäärist Eestis vist asja ei saa.

Foto: Kristjan Lepp; stilist: Anu Hammer

DETSEMBRIS 2006. ENAMUSELE KONTIMURDEV, TANJALE KONTIMÖÖDA TRIKK
On ka paar teist vägeva häälega venelannat meil end konkursivõidule laulnud. Enne aastatuhandevahetust Tanja Izotova, pärast Jana Kask… Tõusmata siiski eesti publikule nii omaks ja nõutud täheks kui Tanja.

Foto: Kristjan Lepp; stilist: Anu Hammer

NAGU SIUG, KES ON KESTA VAHETAMA PIDANUD. JUUNI 2006.

Pronksiööni jäid loetud kuud. Pinge rippus ärevalt õhus, integratsiooni-teema tõusis teravalt eluliseks. Kuna monument Tõnismäel oli juba tulipunkt, ei lubanud politsei meil seal pildistada. Leppsime fotoseeriaga Maarjamäe memoriaali juures ja – stuudios paljalt Aljoša mundriga. Pilt vääris küünlaid, leides osundamist nii Eesti Ekspressi kui ka Postimehe kolumnides.
“Eestlaste ja venelaste vahel poole valimine oli siis väga teravalt õhus,” mäletab Tanja. “Ja see oli ju mulle esimene suur pildistamine ja esikaanelugu Kroonikas. See polnud algul vist esikaanele planeeritud, aga kuna tegime pildid nii head, siis see õnnestus,” naeratab ta.

MAARJAMÄEL. TANJA JA FALLOSLIK VÕIDUMONUMENT PROKSSÕDURIKRIISIS

Kui meie oravad saanuks tol ajal Brüsselilt käsu ette näidata kas või üks Eestisse eeskujulikult integreeruv venelane, anduks otsida säravamat musternäidet kui üks ja ainus Mihhailova.


Foto: Kristjan Lepp; stilist: Anu Hammer

TA NÄGU KÕLAB VÄGA TUTTAVALT

Peagi laulis Tanja end medalikolmikusse kõigis populaarsuse mõõtkavaks olevates suurtes telesaadetes. Hõbemedali tõi Tanja saatest «Laulud tähtedega» (duetis vähe tuntud poliitiku Margus Hansoniga) kus ta kaardistas Kohtla-Järve vaat et laulupealinnaks – pistes rinda võidumees Ott Leplandi ja tema hiidlasest vanaema enda populaarsusega. Näosaates pronksmedal põliselt populaarsete Evelin Võigemasti ja Tanel Padari kannul… Muhe ümberkehastumine Pavarottiks sai väärt järje Bocelli duetipartnerina Laulukaare all.

Foto: Anu Hammer

JUULI 2011. MADONNANA

Kroonika muutumismängus. Muusikalilaval laulma + tantsima + žanripuhta diivana sensuaalselt sädelema oli Tanja tõusnud meil konkurentsitult parimaks. Juba peosadebüüt muusikalis «Fame» (2006), mille tunnushiti – Linnahallil lage pealt tõstev – sooritus andis siis märku vägevusest järgnenud naispeaosadeks «Ämbliknaise suudluses» ja «Kabarees».

Foto: Anu Hammer

MAI 2014. HOTELLITOAS KOPENHAAGENIS. AMAZING,

neli aastat päras Kroonika tiitlivõitu oli rahvas hääletanud Tanja Eurovisonile meid esindama! Tegelikult oli ta sellele lähedal juba tosin aastat varem, kui Nightlight Duo pala «Another Country Song» võitis rahvahääletuse, kuid välisekspertide žürii punktid tõstsid esimeseks Sahlene’i ja «Runaway».

Foto: Ardo Kaljuvee

KUIDAS TA MÖLLAS! MAIÖÖS 2014

Ühelgi teisel meie lauljal pole vist õnnestunud Eurovisioni pidulavadel nii laivi jämmi anda kui Tanjal koos loo autori, saksofonisti Timo Vendtiga Kopenhaagenis EuroClubis. Fännid kargasid vaimustuses, näinuks vaid seda tulist klubišõud ka kõik sajad miljonid televaatjad-hääletajad...!

Foto: Ardo Kaljuvee

TÄHEKERGE ELEGANTSIGA, 2015 Oma neljanda sooloalbumi ristis Tanja nimihiti järgi „Elan päev korraga”. Foto: Kristjan Lepp

Foto: Kristjan Lepp

SEPTEMBER 2016

Naiselikku seksapiili suguõdedele õpetada ilmselt ei saa, küll võiks Tanja noortähtedele läbi viia koolitusi, kuidas lihtsalt kõiki enda kõrval hästi meeldivalt tundma panevalt suhelda.

Foto: Kristjan Lepp

MIKK SAAR JA TANJA MIHHAILOVA-SAAR.

Eestis ainuke paar, kelle perekonnas seksikaima tiitel mõlemal kontol olemas on.


Foto: Kristjan Lepp; stilist: Anu Hammer

PILKE NAELUTANUD TARZAN, MÄRTS 2010

Viis kevadet tagasi oli Uku Suviste startinud pronksmedalistina (esikolmiku konkurentsis Laura Põldvere ja Hannaliisa Uusmaga!) telekonkursilt „Kaks takti ette”. Nüüd aga võitis Uku hoobile eesti naiste hääled saates „Laulud tähtedega” džungliduetis äridaam Kersti Tootsiga. Uku lavaduett tekitas elevat arutelu peredes, seltskondades, töökollektiivides. Piisas mõnest ekraaniminutist musklis Tarzan-poisina – ja polnud kahtlus, kelle Kroonika lugejad samas kevades seksikamimaks meheks hääletavad.

Foto: TV3

JA SILMAPILK OLI NAISTEAJAKIRJADE UUS APOLLO SÜNDINUD

Foto augustist 2015 : Daisy Lappard /Naised

KÄTEKÕVERDUSED RELSSIDEL. MÄRTS 2013

Uku ei jäänud seksikaima mehe loorberitele puhkama. Võitnud kohe suvel 2010 kogu kunagise NSV Liidu planeedikuuendiku publiku südamed ja pronksmedali Jurmala talendikonkursilt „Uus laine”, treenis ta end igati edasi. Sügistalves 2018 laulis, võlus mees end finaalvooru välja Moskva hiiglaslikul talendikonkursil „Golos”.

Foto: Ardo Kaljuvee

VASTUPANDAMATU 2020

Uku aasta, ja veel milline! Alas see päikeseliselt. Pärast mitut dramaatilist katset eelnenud aastail Eesti Laulul, võitis mees lõpuks ometi väärt pääsme Eurovisionile. Euroopa tippude hulka jõudmine terendas nii lähedal... Panustanud aastaid oma talenti, tööd ja raha, ületanud oma teel mis tahes tõkked ja löönud läbi isegi Moskva talendikonkursil, tuli väärt mehel leppida üleilmse pandeemiaohuga.

Fotod: 2 x erakogu