Kuidas sõltub nahk kasvufaktoritest?
Kasvufaktorid funktsioneerivad rakkude aktivaatoritena, andes signaali molekulidele, mis edastavad rakkudele käsu paraneda, uueneda või jaguneda. Sajad erinevad kasvufaktorid kontrollivad enam kui 300 tüüpi rakkusid meie kehas, mängides kõige tähtsamat rolli inimese kasvades ja edasises toimimises. Sünnist kuni täiskasvanueani toodab meie keha lugematul arvul kasvufaktoreid, mis mõjutavad kõikide organite kasvu alates luudest ja närvidest lõpetades nahaga. Ent vananedes kasvufaktorite tootmine väheneb ning uute rakkude tekkimise protsess aeglustub. See mõjutab otseselt meie välimust ja tervist. Nii on uuringud näidanud, et pärast 20ndat eluaastat muutub inimese nahk aastaga 1% võrra õhemaks ning 5 aastat pärast menopausi on naiste nahk juba 30% õhem.

Alates 1986. aastast on läbi viidud sadu uuringuid ning jõutud mitmete elupäästvate tulemusteni – nii kasutatakse näiteks kasvufaktori G-CSF avastamise järel seda vere valgeliblede taastootmiseks pärast keemiaravi. EGF (Epidermal Growth Factor) ehk epidermise kasvufaktor omakorda leiab laialdast kasutust põletushaavade ravi kiirendamisel ja naha taastamisel. Teadlased on leidnud võimalusi, kuidas vähendada inimese enda EGF-kasvufaktori taseme langust ja toota inimese kasvufaktorile sarnast proteiini. Nii kasvab Reykjanes Peninsula laavaväljadel asuvas 2000 ruutmeetri suuruses kasvuhoone rikkalikus inertses vulkaanilises pinnases pidevalt 130 000 odrataime, mis tagavad EGF-proteiini ülipuhta tootmise alates proteiini lisamisest võrsetesse kuni selle kättesaamiseni seemnetest. Nii toodetakse EGF-proteiini Islandi laavaväljadel juba üle kümne aasta, aidates Bioeffecti toodetes sisalduva epidermise kasvufaktori abil lahendada tuhandetel inimestel oma nahaga seotud probleeme.

Suur kangelane pisikeses pudelikeses
Bioeffecti olulisim toode on kahtlemata revolutsiooniline EGF (Epidermic Growth Factor) näoseerum, mis muudab naha seisukorda silmnähtavalt. Imeeliksiiris peituv unikaalne epidermise kasvufaktor taastab väga kuiva naha niiskusesisalduse, uuendab naharakke ning parandab naha tooni. Ühtlasi vähendab seerum kortsukesi, pigmendilaike ja päikesekahjustusi. Kuna EGF seerumi mõjul intensiivistub uute naharakkude tootmine, siis muutub nahk sõna otseses mõttes nooremaks ja seda pikemaks ajaks. Ka aitab EGF seerum nahakahjustuste ja -probleemide korral kiiremini nahka taastada.

Seerumi koostisse kuulub ainult seitse koostisainet, mis tagavad kasvufaktori DNA-molekuliahela säilimise ning ülitõhusa toime naharakkude uuendamisel. Hüpoallergeenne koostis ei sisalda parabeene ega lõhnaaineid, sobides seega ka ülitundlikule nahale ja õrnale silmaümbruspiirkonnale. Kuna seerum imendub hästi, kulub seda minimaalselt – õhtuti tuleks kanda 2–4 tilka nestet puhtale ja kuivale näonahale ning kaelale, tupsutades õrnalt ka silmaümbrusele. Regulaarsel kasutamisel jätkub 15 ml pudelikesest koguni kolmeks-neljaks kuuks. Muide, seerum sobib ka meestele ning on leidnud tugevama soo poolehoiu!

Olgugi, et Bioeffecti tooteliin on viimaste aastate jooksul kasvanud, sisaldades nüüd ka näiteks näotoonikut ja -koorijat, päevakreemi, silmaseerumit, mitsellaarvett ja hüdrogeelmaski, on nahale olulisimaks tooteks siiski sarja esimene, EGF-seerum – see on kõik, mida nahk vajab ilusaks ja nooruslikuks väljanägemiseks.

Tunnustatud tegija
Mais 10-aastaseks saava Bioeffecti tooteid on tunnustatud mitmeti. Eestis näiteks on Bioeffecti EGF-seerum pälvinud tiitli Anne&Stiil Ilulemmik 2017, Bioeffecti 30-päevane intensiivkuur sai auhinna Buduaari Lemmik 2018 ilutoodete võistlusel ning Bioeffecti mitsellaarvesi pärjati võidutiitliga Anne&Stiil Ilulemmik 2018.

Viimati turuletulnud reisikomplekt Bioeffecti On-The-Go Essentials, mis sisaldab nelja toodet (EGF-seerum, EGF-päevaseerum, laavaosakestega näokoorija ja mitsellaarvesi), pälvis žürii lemmiku tiitli äsja lõppenud ilutoodete võistlusel Buduaari Lemmik 2020. Tooteid testinud asjatundjatele avaldas enim muljet minitoodete kasutusmugavus – väikeses komplektis on olemas kõik, mida nahk niisutuseks ja toitmiseks vajab nii päeval kui öösel.
FOTO: Bioeffect On-the-go bottles

Bioeffecti müügikohad:
e-pood www.bioeffectestonia.ee
Tradehouse Ilukaubamaja Nautica Keskuses
Tradehouse Ilukaubamaja Peterburi mnt. Tallinn
Apotheka Viru Keskus
Cherie Ilustuudio Kuressaares
www.tradehouse.ee
www.apotheka.ee
www.apothekabeauty.ee