Laulja Lady Gaga proovis oma näitlejaoskuseid filmis "Täht on sündinud", mille teine peaosaline oli Bradley Cooper. Film oli väga edukas ning mõlemad näitlejad kandideerisid parima peaosatäitja Oscarile. Kumbki ei võitnud, aga Lady Gaga sai Oscari parima originaallaulu kategoorias, esitades filmis laulu "Shallow".

Galal kandis Lady Gaga imelist musta kleiti, glamuurset soengut ja hindamatut teemanti. Teemanti, mida on varasemalt kandnud vaid kaks naist. Tiffany kollane teemant on üks suurmaid kollaseid teemante, mis kunagi avastatud. Kui see 1878. aastal Lõuna-Aafrika kaevandusest avastati, siis see oli 287.42 karaati. Hiljem lõigati see padjakese kujuliseks ning on nüüd 128.54 karaati.

Teemanti kandis esimest korda USA saadik E. Sheldon Whitehouse 1957. aastal. Pärast teda kandis seda näitlejanna Audrey Hepburn 1961. aastal filmi "Breakfast at Tiffany's" pressifotode tegemise juures ja viimasena Lady Gaga eelmisel aastal.

Lady Gaga sõnas "The Graham Norton Show's", et kui ta arvas, et tal oli enne teemanti kandmist ümber suur turvameeskond, siis teemanti kandes see suurenes tunduvalt.

"Ma olin lihtsalt õnnelik, et ma sain seal olla," sõnas Gaga Oscari galal olemise kohta. "Olin seal koos õega ja kui ma Oscari võitsin, siis me hakkasime palju šampust jooma. Ja siis ma lahkusin. Ma ei öelnud kellelegi, et ma ära lähen. Mul oli veel teemant kaelas ja ma kõndisin minema."

Teemanti omav Tiffany juveeliäri hakkas paanitsema ning muretses vääriskivi turvalisuse pärast. Gaga läks pärast galat Madonnaga pidu panema viimase mänedžeri kodus. Seal hoidsid turvamehed Gagal pidevalt silma peal, et ta teemantiga uuesti ära ei kaoks.

"Igakord, kui ma kedagi embasin, siis nad tulid sammukese lähemale, et teha kindlaks, kas mul on teemant ikka kaelas," meenutas Gaga.

Tiffany turvameestel sai lauljanna kadumisest villand, kui Gaga otsustas Taco Belli külastada. Tema auto peeti kinni ja teemant eemaldati viisakalt tema kaelast.