Brigitte ema Reet Hunt-Paulus: "Mul on hea meel, kui Brigitte liigub oma eesmärkide suunas. Lapsest peale on ta olnud sihi- ja põhimõttekindel. Tema oli 12aastane, mina neljakümne lähedal, kui ta ütles mulle: "Ema, võta midagi ette, kui tahad õnnelik olla!" Opaa! Varateismeline tütar õpetas täiskasvanud ema, et oma õnne nimel peab võitlema. Lahutasingi oma abielu paari aasta pärast. Meil oli olnud kas just dramaatiline, aga seinast seina tunnetega perekond. Väga palju armastust ja rõõmu, aga ka... erimeelsusi, üleelamisi. Nagu Brigittele, on ka mulle olnud eluaeg tähtis oma arvamust kaitsta, isegi kui see läheb üldsusega vastuollu. Seista ebaõigluse vastu, astuda nõrgemate poolt välja.

Oletan, et Brigitte koolis kiusamisega võis olla 50:50… Naginat tüdrukute vahel seal oli. Võta nüüd kinni, eks ta ise oli ka paras suslik, õpetajatele pinnuks silmas. Mäletan märkust neljandast klassist: "Brigitte on ülbe." Tunnistusel kõik viied, aga kiituskirja ta ei saanud käitumise pärast. Viis aastat vanema poja pärast ei pidanud ma kordagi koolis vaibal käima, tütre pärast küll.

Mis Brigitte teadmistesse puutub, siis "Kuldvillakut" ja teisi teadmiste-mänge meeldis meie perele kaasa mängida. Väiksena oli Brigitte ühes tiimis isaga ja mina teises pojaga. "Kuldvillaku" videod otsime nüüdki sünnipäevadel pere ja seltskonnaga välja. Brigitte on ka kõva ise küsimusi koostama.
Meil käib ikka tõsine võidujanuste möll: kes jõuab esimesena õige vastuse välja hüüda. Ka mu praegune abikaasa mängib isukalt kaasa. Tema juhtus kui rusikas silmaauku, täpselt õigesse perre.

Ja veel – teismeeast peale kippus Brigitte suviti tööle raha teenima. Ise ajas töökohad välja. Suve lõppedes kutsuti teda aasta pärast tagasi, aga järgmisel suvel leidis ta veel parema ja vägevama koha. Raha on Brigittet armastanud, ja tema on armastanud selle nimel pingutada. Oma teiste laste puhul pole ma sellist indu täheldanud. Mu uuest abielust on Brigittel 14aastane vend ja kuuene õde...

Mis meie oleme talle kaasa andnud, on antud. Nüüd on kõik juba tema enda töö ja vili. Usaldan teda. Mõnikord on võib-olla natuke valus ka vaadata, kuidas tal läheb, aga eks tagasilöögid käivad tema valitud suure meediatähelepanu juurde."

Intervjuud Brigitte endaga loe SIIT.