Musta kasti koos teemaviitega blackouttuesday sai näha veel kümnete ja kümnete Eesti avaliku elu tegelaste sotsiaalmeedias. Sellega näidatakse üles ühtsust ning toetust nende vastu, kes on liiga kaua kannatama pidanud.

NOËP

"Mingis mõttes on see nagu koolikiusamine - kui sa ei reageeri ega sekku, siis saab sinust kiusaja."

Nöep

Stefan

"Ma olen alati imetlenud mustanahalisi. Nad on nii andekad ja nii osavad ükskõik milles. Mul on nii kurb vaadata, mis maailmas toimub. Mul on lapsest peale õpetatud, et ei ole halba rahvust, vaid on halvad inimesed. Me peame hoidma üksteist. Vahet pole, mis nahavärv Sul ka poleks, sest et me oleme kõik võrdsed."

Stefan

Kristjan Lüüs

"Rassism pole okei! Homofoobia pole okei! Vägivald pole okei! Võõraviha pole okei! Võimu kuritarvitamine pole okei! Elu on püha - pole vahet, kas oled inimene või loom või goddamn merineitsi!"

Teatriauhindade õhtu NUKU teatris

Madli Vilsar

"Kui sa tunned, et sa ei saa aru, mis toimub või milleks see vajalik on, siis on sul võimalus võtta hetk , et maha istuda ning lihtsalt kuulata..."

Madli Vilsar

Lauri Pedaja

"Ole inimene ja ära vihka, alanda ega vägivallatse kellegi kallal, kes on sinust erinev või keda sa ei mõista.

Mõned kuud tagasi, tööga seoses jõudis mu lauale eestis läbi viidud uuring mille eesmärgiks oli välja selgitada meie kodumaal migratsiooni kitsaskohad.

Peale uurimuse lugemist olin ma kuradima pettunud. Siin pole midagi salata...laias laastus on eestlased rassistid. Ja väga tulihingelised rassistid. Ära õpi vihkama...õpi armastama."

Lauri Pedaja

Lauri Mäesepp

"Kõik elud loevad. Loodetavasti on see kõigi jaoks loogiline. Isegi, kui me oleme harjunud nägema heledama nahaga inimesi meie ümber, siis samas on ju iseenesestmõistetav, et iga elu loeb. See, et üks inimene teist alamaks peab, on ajuvaba (see viimane mõte võiks samuti kiiremas korras isenesestmõistetavaks saada)."

Musta kasti jagasid teiste seas ka Lenna Kuurmaa, Inga Tislar, Deana Noop, Merylin Nau, Elina Born jpt.

LAURI MÄESEPP

Muusik ja Raadio 2 saatejuht Yasmyn avaldas esmaspäeval sotsiaalmeedias laia kandepinna leidnud sõnumi, kus rääkis, mis tunne on olla tumedanahaline eestlane.

"Igapäevaselt peame mina ja mu vend, Sissi ja Lisa Benita, Sandra Ashilevi, Carl Tuulik ja nii paljud teised tumedanahalised eestlased kogema rassismi meie oma enda rahva poolt. Inimeste poolt, kellega oleme samades haiglates sündinud ja samade tänavate peal üles kasvanud!"

"Rassism ei tähenda ainult, et sa ütled midagi negatiivset, rassism on ka negatiivsed pilgud, meeste poolt objektiviseerimine ja verbaalne ahistamine. Rassism on enda mitte harimine ja ajaloost kinni hoidmine."

"Näiteks kuulen palju, et "neeger on aegade algusest olnud Eestis normaalne iseloomustav sõna teie jaoks".

"Aga minu jaoks ei ole! Minu jaoks ei ole okei näha iga aasta telekas valget lauljat/näitlejat blackface'i tegemas! Minu jaoks ei ole okei, kui sa ütled, et afropatsid on lihtsalt soeng. Minu jaoks ei ole okei, kui sa ütled, et minu vend on pätt, aga mina olen seksikas ja eksootiline. Minu jaoks ei ole okei, kui sa oled mu sõber ja mõtled minust kui "sinu black friend".

Ka Twitteris jagatud sõnum võeti vastu negatiivselt. Seal kutsuti teda n****** ja kästi tal minna tagasi sinna, kust ta tuli.

Yasmyn on varasemalt vastanud sarnasele ütlustele avaldusega, et tema on sündinud Pelgulinna sünnitusmajas.