Sanna Marin tunnistas ajakirjale "Me Naiset", et ta ei saa pereasju kuni karjääri lõpuni edasi lükata. Teise lapse saamiseks peab ta leidma kompromissi peaministri töö ja pereelu vahel.

"Ma tahaksin hea meelega perelisa, Emmale õde-venda. Aga minu praegune töö teeb selle raskeks. Peaministri amet on vist ainuke riigis, millele ei ole vanemapuhkust ette nähtud," ütles 34-aastane peaminister.

Soome peaministri töökalender ei ole talle viimastel kuudel palju vaba aega andnud.

"Kevad on olnud erakordne. See on ainuke sõna, millega ma seda kirjeldada saan. Eriti märtsis-aprillis, kus ma töötasin pikki päevi seitse päeva nädalas. Valitus kohtus tihti ja alati oli väga tähtsaid asju arutada," ütles Marin.

"Mida raskem ülesanne ja suurem pinge, seda rahulikum ma olen. Ma olen väga ülesannetele orienteeritud inimene ja alati keskendunud lahenduste leidmisele," lisas ta.

Sanna Marini pere elab peaministri ametlikus residentsis Kesärantas. Tema abikaasa Markus Räikkönen töötab kodust ning peaministri 57-aastane ema hoiab oma 2-aastasel lapselapsel Emmal silma peal.

Sanna ja Markus kohtusid 2004. aastal, samal aastal, kui Sanna ülikooli läks.

"Me oleme mitmes osas sarnased. Juba siis, kui me kohtusime, lõpetasime me teineteise lauseid," ütles ta.

"Mitte mingil juhul ei plaaninud ma kohata oma unistuste meest 18-aastaselt. Asjad lihtsalt läksid nii. See valmistas mulle alguses muret, sest ma kartsin, et jään ilma oma iseseisvusest ja vabadusest. Aga inimest ei saa kõrvale lükata, kuna ta ei sobi sinu praeguste plaanidega. Inimeste eest tuleb tänulik olla," sõnas peaminister.

"Armastust ei saa ignoreerida ja elu ei saa ette planeerida. Minu abikaasa on jätkuvalt see, kes mind naerma ajab," ütles Sanna.