Sophie tunnistas, et prints Edward on suurepärane isa, kes aitab väga edukalt kaasa ka koduste ülesannetega, vahendab Hello. "Ta oskab suurepäraselt grillid ja lapsed armastavad ta liha. Ta käib pojaga kalal ja tütrega palju ratsutamas. Üldiselt on väga osavõtlik isa," kirjeldas Sophie.

Paar on oma laste elu võimalikult privaatsena hoidnud ning isegi kuninglikel üritustel ei ole nad alati kaasas. "Nad käivad tavakoolides ja sõpradel külas ning ööbimas," tõdes krahvinna.

Edwardil ja Sophiel on 16-aastane tütar Louise ja 12-aastane poeg James. "Nädalavahetustel käime palju koertega jalutamas ja sõpradel külas. Eks ilmselt kõigi vanavanemad ei ela lossis, aga oluline pole see koht, kuhu lähed või millega nad tegelevad. Kui nad kuningannaga koos on, siis on tegu ikka vanaemaga."

"Me üritame neid kasvatada teadmisega, et tõenäoliselt peavad nad raha nimel tööd tegema, sest otsustasime ise mitte "tema kuninglik kõrgus" tiitleid kasutada. Lastel on tiitel küll olemas ja saavad 18-aastaselt otsustada, kas kasutavad, kuid suure tõenäosusega mitte," ennustas Sophie laste tulevikus. Emal on ka soov, et tütar kindlasti ülikooli läheks. "Ma ei hakka teda sundima, aga kui ta tahab. Ta on päris nutikas, seega ilmselt läheb, aga Jamesi osas ma veel ei tea."