Asjade kulg sai alguse teadaolevalt liiklusõnnetusest, mille põhjustas esialgsele infole tuginedes 32-aastane Subaruga sõitnud Mikk Tarraste. Juhtum leidis aset Lihulas tankla juures.

32-aastane mees lahkus sündmuskohalt ning kinnitamata andmetel järgnes tema Subarule mootorrattur. Lääne ringkonna juhtivprokurör Kristine Tamm märkis, et mootorraturi tegu võis olla kannustatud soovist olla abiks politseinikele. Kuigi olukord sai alguse otsasõidust tankla juures, kõnelevad kohalikud, et tulistamist oli Lihula juba kuulda reede õhtul, kõigepealt kolm ja hiljem 8-10 lasku.

On teada, et õnnetuspaigalt lahkumisele järgnes tankla lähistel tulistamine. Esimeseks ohvriks kujunes mootorrattur, kes suri sündmuskohal saadud vigastustesse. See mees oli Virgot Rägastik.

Filmirežissöör Ilmar Raag kirjutas mõni tund tagasi Facebooki: "Tol saatuslikul ööl asus Lihula tulistajat jälitama Kaitseliidu Toompea malevkonna kaitseliitlane Virgot Rägastik. Tol ööl käitus ta tõelise kodanikuna. Teavitas kõigepealt häirekeskust ja asus seejärel kurjategijat jälitama. Kaitseliitlasena olen ma uhke, et kuulusin temaga samasse meeskonda."

Ilmar Raag avaldas lahkunule ja tema perele kaastunnet.

Raag võttis sõna ka tulistaja Mikk Tarraste kohta. "Vist ei olegi veel räägitud, et Lihula tulistaja sisuliselt visati 7 aastat tagasi Kaitseliidust välja, sest oli agressiivse ja kergesti süttiva iseloomuga. Jõustruktuuridele ei ole midagi halvemat kui päästikuhullud ja muidu agressiivsed inimesed. Neist tuleb lahti saada, isegi kui nad algul ajavad väga isamaalist juttu," kirjutas ta.

Ta lisas: "Vastupidiselt levinud stereotüüpidele saadakse nii kaitsejõududes kui ka politseis hästi aru, et vägivald saab olla vaid väga kontrollitud ja viimane vahend veel suurema vägivalla ohjeldamiseks."

Samuti avas tulistaja tule ühe auto suunas, milles oli kokku viis inimest: mees, naine, 9-aastane ja 3- ning 5-aastane laps. Autos olnud naine, kohalik apteeker Ülle Heinver, suri saadud vigastustesse. Sõidukis viibinud mees ja kaks last said viga ning nad on praegu meedikute hoole all. 9-aastane laps ei saanud viga ning anti vanematele üle.