J.K. Rowling kommenteeris Twitteris transsoolistest rääkinud artiklit, kus nimetati naisena sündinuid "inimesed, kellel on menstruatsioon". Autori sõnul peaks naisi olenemata kontekstist nimetama siiski naisteks, vahendab Fox News.

Muidugi sai autori postitus fännidelt karmi vastukaja, mistõttu Rowling oma seisukohta kaitsma hakkas. See muutis olukorra aga veelgi hullemaks. Nüüd on otsustanud sekkuda ka filmis Harry Potterit kehastanud Daniel Radcliffe.

Radcliffe selgitas fännidele, et ta eesmärk ei ole Rowlinguga tüli alustada, kuid peab siiski midagi ütlema, sest tegu on inimesega, kes on mõjutanud suurt osa tema elust. "Transsoolised naised on naised. Kõik vastupidised väited kustutavad transsooliste inimeste identiteedi ja väärikuse ning lähevad vastuollu kõigi professionaalsete tervishoiuühenduste nõuannetega, kellel on selles küsimuses palju rohkem teadmisi kui Jol või minul," seisis Radcliffe'i postituses.

Näitleja vabandas ka kõigi nende ees, kes kommentaaride tõttu nüüd raamatust vähem arvama hakkasid. "Kõik, kes te tunnete, et teie mälestus raamatutest on rikutud või lõhutud, palun vabandust kõige selle pärast, mida need kommentaarid põhjustanud on. Ma loodan, et te ei kaota täielikult kõike seda, mis lugudes oluliseks osutus," kirjutas Radcliffe.