54-aastane kirjanik JK Rowling kommenteeris möödunud reedel artiklit pealkirjaga "Creating a more equal post COVID-19 world for people who menstruate" ehk "Luues võrdsema COVID-19 järgse maailma inimestele, kellel on menstruatsioon".

JK Rowling kommenteeris: "Inimesed, kellel on menstruatsioon? Ma olen kindel, et kunagi oli nende jaoks sõna olemas. Inimesed, aidake mind välja. Noised? Neised? Niskad?"

Selle kommentaariga solvas kirjanik transkogukonda, kuhu kuuluvad ka bioloogilised mehed, kes end nüüd naistena identifitseerivad ehk nendel pole menstruatsiooni.

Sarnaselt Daniel Radcliffe'ile on Rowlingut avalikult kritiseerinud ka teine tema loomingu peaosaline Eddie Redmayne. Ta ütles Variety vahendusel: "Keegi, kes on töötanud koos nii JK Rowlingu kui transkogukonna liikmetega ... ma tahan konkreetselt väljendada oma seisukohta. Ma ei nõustu Jo kommentaaridega. Transnaised on naised, transmehed on mehed ja mittebinaarsed identiteedid on samuti kehtivad".

38-aastane Eddie Redmayne mängis 2015. aastal filmis "Taani tüdruk", kus portreteeris Elbe nimelist karakterit, kes on üks esimesi mehi, kes soovahetusoperatsiooni läbi tegi, kirjutab DailyMail.

Redmayne sõnas oma avalduses, et ta ei taha sugugi transkogukonna eest rääkida, kuid tema sinna kuuluvad sõbrad ja kolleegid on tüdinenud, kuidas avalikult pidevalt nende identiteet kahtluse alla seatakse.

"Nad tahavad oma elu rahus elada ja on aeg lasta neil seda teha," ütles Redmayne.

JK Rowling aga ütles ühes teises Twitteri postituses, et ta toetab transinimesi, aga leiab, et kriitika nagu ta neid vihkaks, sest usub, et sugu (inglise keeles sex) eksisteerib, on tobe.

"Minu elu on kujundanud naiseks olemine. Ma ei usu, et on vihkamisväärne seda öelda," säutsus Rowling.