Teisipäeval toimus mai lõpus tapetud George Floydi mälestusteenistus. Sel ajal näidati ka temast fotomontaaži, kuid õnnetul kombel sattus piltide hulka endise Ameerika jalgpalluri George Floydi pilt, kirjutas BBC. 59-aastane sportlane on küll mustanahaline, aga ta on elu ja tervise juures.

Kuna mälestusteenistust kandsid üle paljud telekanalid, siis näitas videopilti ka BBC ja mitmed teised telekanalid üle maailma.

Foto: Ruth Richardson Twitter

BBC ütles tehtud avalduses: "George Floydi matuseteenistuse kajastuse ajal näitasime me pilte, mida näidati ka ärasaatmisel. Üks pilt, mida me näitasime ja mille me võtsime otse montaažist, kujutas New York Jetsi mängijat George Floydi."

"Me ei tea, miks seda pilti teenistuse ajal kasutati, aga seda kasutasime kajastuse ajal ka meie. Me püüame välja selgitada, mis juhtus. BBC ei soovi kedagi kuidagimoodi solvata," lisasid nad.

George Floydi matuseid, kelle surm politsei käe läbi käivitas üleilmsed meeleavaldused, saatsid kirglikud palved rassilise võrdsuse suunas.

Floyd suri eelmisel kuul vahistamise käigus Minneapolises, kui valgenahaline politsei talle ligi üheksa minutit põlvega kaelale surus. Politseinikule on praeguseks esitatud süüdistus teise astme mõrvas.