Twitteris ja mujal sotsiaalmeedias tormi tekitanud sündmus juhtus sellenädalases Ameerika talendisaates America’s Got Talent, kirjutab Daily Mail.

Saates esines tantsunumbriga teismeline Amanda Lacount, kes lisaks oma etteastele kõneles ka sellest, kuidas ta on end terve elu tõrjutuna tundnud, kuna tema kehakuju ei vasta sotsiaalsele normile.

Paraku läks tal ka saates täpselt sama halvasti.

Lacount ei jõudnud oma kavaga isegi mitte lõpuni, kui kõhn olemisega eluaeg leiba teeninud Heidi Klum vajutas nuppu, mis andis valju plärinaga märku, et noor tantsija peab end lavalt koristama.

Teised kolm kohtunikku, näitleja Sofia Vergara, meediamagnaat Simon Cowell ja koomik-näitleja Howie Mandel andsid neiu etteastele positiivse hinde. Tõsi, Mandel esialgu hääletas eitavalt, kuid muutis meelt, kui publik tõusis seisvaks ovatsiooniks ja andis nii tantsukavale kõrge hinnangu.

Sotsiaalmeedias puhkes torm.

Üks Twitteri kasutaja kirjutas järgmist. “Heidi Klumist oli jõhker see tantsija saatest välja hääletada. See tegi temast lihtsalt veel ühe kiusaja mänguväljakul.”

Ja teine: “Vau. Noore tüdruku keha häbistamine telesaates? Sa oled nii vana, et peaks targem olema. Tubli, Simon (Cowell- toim.), et nägid tantsija hinge, mitte tema keha.”

Klumi siiski ka kaitsti. Üks twitterdaja kirjutas sedasi: “Kõik, kes arvasid, et Heidi häbistas seda tantsijat, ei vaadanud tantsu korralikult. Tema etteaste meeldis mulle ja puha, aga ma ei arva, et see oli miljoni-dollari-tants. Seega polnud see keha-häbistamine!”

Sellele vastati kiiresti: “Heidi on ignoreerinud mõningaid väga halbu etteasteid, kuid sellele ta otsustas reageerida. Noorele naisele, keda on juba tõrjutud ja alandatud tema väljanägemise pärast. Ta pidanuks oma arvamust väljendama ilma väljatõukava plärinata.”

Klum ise püüdis enda kaitseks nii palju teha, et kurtis Twitteris, kui õudne on, kui teda sajad inimesed niimoodi nuhtlevad.

Selle vastu öeldi Twitteris sama karmilt vastu: vaata, seda tüdrukut on häbistatud ja mõnitatud terve tema elu. Sina said nüüd korra proovida.