Kohaliku poliitikud kaaluvad 40 aastat Nashville'is olnud endise konföderatsioonisõduri Nathan Bedford Forresti eemaldamist ning Dolly Parton on üks võimalikest kandidaatidest, kirjutab ABC.

Tennessee kohalik väljaanne kirjutas detsembris, et vabariiklane Jeremy Faison oli esimene inimene, kes pakkus välja mõtte Forrest kuju eemaldamise, mis on parlamendihoone juures olnud 1978. aastast saati.

Faison lisas, et ta oskab nimetada sada muud kandidaati, kes on kuju rohkem väärt kui Forrest ning pakkus siis ühe kandidaadina välja just laulja Dolly Partoni, seda tema populaarsuse ja legendistaatuse pärast.

"Kui me tahame ajalugu säilitada, siis räägime sellest õigesti," ütles Faison. "Kuidas oleks, kui paneksime naise sinna? Mu tütar on 16 ja mulle väga meeldiks, kui me parlamendihoone juurde tuleme, siis ta näeks seal naise kuju. Mis oleks halba selles, kui paneksime Dolly Partoni sinna alkoovi?"

George Floydi surma järel on kohalik omavalitsus pandud Black Lives Matter liikumise poolt suure surve alla, et vähendada Nathan Bedford Forresti pärandit Tennessee's.

Kuigi ajaloolased kiidavad Forresti oskuseid ja kiiret taipu ratsaväe juhina ning toovad välja tema strateegiliselt kavalad käigud, siis on ta siiski lõunaosariikide rassiajaloos väga vastuoluline karakter. Eriti tema käsust tappa 300 mustanahalist Fort Pillow lahingu järgselt ning Klu Klux Klani juhtumine aastatel 1867–1869.

Dolly Parton ise pole kujuideed avalikult kommenteerinud.