Robert Sarv kajastab temaga istungite ajal juhtunut ka Facebookis, kus annab sündmuste käigust ülevaate enda vaatevinklist.

"Kes veel ei tea, siis mul on unikaalne võimalus osaleda süüdistatavana kriminaalasja kohtuistungitel. Nimelt arvab Lõuna Ringkonnaprokuratuuri prokurör Kristiina Laas, et ühe umbes 10 - 15 000 maksva kinnistu edasi müümine pärast seda, kui sinna on ebaõigesti PRIA toetust taotletud, on rahapesu," kirjeldas Sarv talle esitatud süüdistust.

Sarv lisas: "Ta (Kristiina Laas) arvab seda nii ka pärast seda, kui nn Valga turu kriminaalasjas küsis ringkonnakohus temalt istungilt, et kui keegi varastab poest pintsaku, muidu käib sellega julgelt ringi, aga poe enda ees paneb mantli peale, kas siis see oleks ikka rahapesu. Tolles asjas ei mõistetud kedagi rahapesus süüdi ehk tõin kliendi pärast aastaid kestnud võitlust puhtalt välja."

Sellele järgnes samal päeval tehtud postitus, kus Robert Sarv kirjeldas pikalt lauasaagat, mis teda istungite ajal saatnud on. Sarv kirjeldas, kuidas esimesel istungil lauda polnud, kuid meedia olemasolul küsimise peale see saadi.

"Küsisime istungisekretärilt ja kohtukordnikult lauda, meil on vaja arvutit kasutada. Kas või näiteks istungil märkmeid teha. Lauad toodi ilusti kohe kohale, ilma küsimusi esitamata, sest meedia oli kohal ja asi oli vaja ilma probleemideta käima saada," kirjeldas Sarv.

Teisel istungil enam lauda ei olnud ja küsimise peale öeldi, et lauad on ära keelatud. Kui keegi tahab lauda, siis pidi selleks eraldi taotluse tegema.

Lauda oli vaja, kuna sülearvuti süles hoidmine on ebamugav ja tervisele kahjulik. Taotlus tehti, aga järgmisel päeval jätkunud istungil lauaküsimuseni ikka ei jõutud.

"Istung lõppes enne, kui kohtunik Pärn suutis hakata mõtlema sellele, kas ta lubab mulle lauda. Jah, kõlab uskumatult," sõnas advokaat.

Kolmandal istungil, mis toimus eile, lahendamata küsimuste osas lauda ei mainitud ja selleks pidi uuesti taotluse tegema.

"Et noh, vabandage, mul on ikkagi ebatervislik ja jätkuvalt ebamugav. Kohus ei lubanud mul isegi lõpuni rääkida, katkestas ja ütles, et minu "laua" taotlus lahendatakse "hiljem". Ometi pean juba teist täispikka kohtupäeva istuma, arvuti süles," ütles Sarv.

Robert Sarv leiab, et tegu on inimväärikuse rikkumisega. "Ma ei saa normaalselt istungil osaleda, sest mul on füüsiliselt ebamugav ja pidevalt on kuklas mõte tervise pärast. Paratamatult tekib vandenõuteooria: kas kohus tahabki mind menetlusega nii karistada?"

"Kui kohtukoosseis nii lihtsas küsimuses inimväärikusele (normaalsetele töötingimustele) sülitab, siis mida veel muudes küsimustes oodata," mõtiskleb Sarv ja lisab, et varasemalt on kohtusaali toodud ka voodi.