Võsult pärit räpipunt 5MIINUST andis eelmisel nädalal välja laulu "Peo lõpp", mis on kiiresti jõudnud mitmete muusikaedetabelite tippu ja seda on YouTube'is kuulatud üle 200 000 korra. Peale "Peo lõpu" on bändil välja tulemas mitmeid laule, mida võib auhinnagaladel samuti edu oodata.

Gameboy Tetris ja Sir Lancelot rääkisid Raadio 2-s, et nende eduka produktiivsuse vahel on kaks ja pool kuud kestnud puhkus. Kui 5MIINUSE nädalavahetused lähevad tavaliselt live-esinemiste alla, siis nüüd said nad puhata ja loomemahlad tööle pann. Kuid Sir Lancelot lisab, et puhkust sai palju.

"Ma arvan, et alguses oli päris mõnus puhata natukene, aga nüüd on juba see, et võiks hagu anda natukene," sõnas ta.

"Peo lõpp" filmiti majas, mis sai filmimisel korraliku vatti. Gameboy Tetris ütles, et maja jäi püsti ning Lancelot lisas, et ametlik koristusfirma tegi selle pärast korralikult puhtaks.

5MIINUSEL on alati olnud suur kuulajaskond. Lancelot tõi välja, et viimase statistika kohaselt, mille Estoni Kohver välja tõi, kuuluvad sinna kahekümnendate alguses noored. GT lisas aga, et tänaval tulevad pilti küsima aga veel noorem fännid.

Räpipundi kuvand on Eestis üldse viimastel aastatel nii palju muutunud, et nende muusikat mängitakse lausa Vikerraadios. Aastaid tagasi oleks see olnud täiesti mõeldamatu. Tegelikult ei ole aga muud, kui et bändi muusikaline kvaliteet on paranenud ning roppuste loopimise asemel esitatakse hoolikalt mõeldud sõnu.

Räpparid andsid mõned kuud tagasi suure intervjuu Eesti Ekspressile, kust tuli välja, et bändiliikmed joovad vaid viina ja jauravad niisama. Lisaks ei olevate paljude arvates üldse muusikutega tegu, vaid suvaliste jaurajatega.

Gameboy Tetris pole sellega nõus. "Me näeme ikka vaeva ja anlüüsime seda, mis teeme. See ei ole niisama asi," ütles ta.

Lancelot täpsustas: "See võib-olla sai alguse niisama jauramisest. Kõik sai alguse naljast ja jauramisest, aga see, kuhu me oleme praeguseks liikunud, on väga kaugel sellest. Teeme väga tõsist asja, teeme nr 1 hitte."

Võsul, kust 5MIINUSE projekt alguse sai, käib bänd mitu korda aastas. Viimati käidi seal mõned nädalad tagasi, aga kirjutada suurt midagi ei saanud, sest pidu läks lappama.

Koos teiste Universali alla kuuluvate Eestis tegutsevate artistide saadavad ka 5MIINUSE liikmed oma muusika viimaseks viimistluseks Soome. Seda on tehtud viimase kahe loo "Paaristõuked" ja "Peo lõpp" on nii just tehtud.

Soome saadetakse oma laulud, kuna seal on GT sõnul kõrgem tase. Lancelot sõnas, et nad on juba tükk aega tahtnud näha, kuidas mujalt tehtud lugu kõlab. Nii palju, kui nad on soomlastega koostööd teinud, ei ole siiamaani millegi üle nuriseda.