70-aastane Michael Flor oli nimelt põdenud Covid-19 rasket vormi, mistõttu veetis ta enamus haiglas oldud päevadest intensiivravil ja juhitaval hingamisel. Tema süda, neerud ja maks hakkasid üles ütlema ning ta oli suremise äärel. Ühel hetkel hoidis haiglaõde isegi telefoni tema kõrva ääres, et mees saaks lastele ja abikaasale viimased sõnad lausuda, vahendab Seattle Times.

Imekombel Flor aga paranes ning pääses mai lõpus ka koju. Mõni aeg hiljem saabus sinna aga haiglaarve ja see pani mehe ning kõiki tema lähedasi imestama.

Ligi 181 lehekülge pikk haiglaarve sisaldas muuhulgas intensiivravi palati päeva tasu 9736 dollarit - kokku 408 912 dollarit -, erinevate ravimite maksumust suurusjärgus 250 000 dollarit ning hingamisaparaadi kasutust 29 päevaks - 82 215 dollarit. Arve oli koostatud kogusummas 1 122 501,04 dollarit ja sisaldas kokku ligi 3000 kirjet, mille eest tasu nõuti.

Flor aga kardab, et hiigelarve pole veel kõik ning sellele võib lisa tulla. Nimelt veetis mees pärast haiglaravi kaks nädalat ka taastusravil.

Kuna Floril on olemas kindlustusfirma kaudu ostetud tervisekindlustus, siis lubas ettevõte, et tasub suure osa arvest. Samuti said kindlustusfirmad USA kongressilt Covid-19 tõttu toetust, mistõttu ei pea mees isegi omaosalust täismahus tasuma.

"Ma tunnen end süüdi, et ellu jäin," rääkis Flor kohalikule lehele. "Mul on mõttes, et "miks just mina?" Mida ma tegin, et selle ära teenisin?," mõtiskles mees.

Lisaks ütles Flor, et tunneb süüdi ka selle pärast, et tal oli olemas tervisekindlustus, mida paljudel ameeriklastel pole. USA-s kehtib teatavasti süsteem, kus tervisekindlustus tuleb kindlustusfirmade kaudu endale soetada.