Sarnaselt teiste artistidega, on ka Anne Veski jaaniplaanid sel aastal teistsugused. Kui varasemalt on jaaniajal olnud kolm päeva järjest esinemisi, siis sel aastal teeb ta jaanilõket hoopis ühes naabritega.

Veskil pidi tegelikult olema esinemine Rocca Al Mare Vabaõhumuuseumis, aga asjaolude sunnil lükati see edasi järgmisse aastasse. "Kahju küll - nii tore oleks olnud kodu ligidal esineda," nendib Veski. "Seetõttu võtame jaaniõhtu vastu naabri aia taga lõket tehes. Ka oma aias on väike lõkkematerjal kokku kogutud, seegi läheb jaaniõhtul tuleroaks."

Jaanitraditsioonidest rääkides tõdeb ta, et tema suurim traditsioon on rahva lõbustamine. Ta lisab, et üle lõkke hüppamiseks pole julgust jagunud, aga sõnajalaõit on ta nooremana käinud otsimas küll, kahjuks tulutult.

Kui Veski saaks valida, siis veedaks ta jaaniõhtu kõige meelsamini laval. Kui aga kontserte pole, eelistabki ta õdusat õhtut koduaias või naabrite juures nautida - sõitmisi on töö tõttu niigi palju.

Anne Veski kirjeldab meeleolukalt eelnevate aastate sajusemaid jaane, mil inimesed suplesid kui mudavannis. "Tulgu või pussnuge taevast alla, aga eestlane jaaniõhtut pidamata ei jäta," meenutab Anne. Ta lisab ka, et liiga palju esinemisi ta jaanide paiku kokku ei kuhja, nagu paljud popimad noored artistid tegema kipuvad: "Esinemisest peab ikka rõõmu ka tundma!"

Eredalt on Veskil meeles jaaniõhtu Pühajärvel, kui pärast esinemist viidi nad järvele sõitma söögilauaga alusega ja iga paadisilla juures tehti peatus ning kohalikud said oma head ja paremat nendega jagada. "Väga meeleolukas õhtu oli!" meenutab ta.

Populaarseimaks lauluks oma repertuaarist nii jaaniõhtul kui muidu peab Anne "Hea tuju laulu", mis rahva igal üritusel ja iga ilmaga käima tõmbab.

Kuula korra tuju tõstmiseks ja siis loe edasi:

"Algul tundus, et suvi tuleb koroonakriisi tõttu väga nutune, sest paljud esinemised lükati edasi või jäeti lausa ära, aga siis hakkas uusi esinemipakkumisi ridamisi juurde tulema ja eriti suurt erinevust kokkuvõtteks võib-olla ei tulegi," tunnistab ta, et töötuks suvi ei kujune, nagu vahepeal karta oli.

Juulis ka 100 küünla kontserdil üles astuv Anne Veski pole varem Pirita kloostrisse laulma sattunudki: "Sellepärast olime rõõmsasti nõus. Kuna koht ise juba dikteerib natuke teistsugust meeleolu ja loodame, et kaunistuseks tulevad 100 küünalt lisavad salapärasust ning ilu, siis kohandame repertuaari ka selle järgi."

Lisaks venekeelsetele lauludele, mis läbi aastate ikka Anne Veski repertuaaris on olnud, tulevad esitamisele uuemad lood "Nüüd" ja "Rõõm on olla teiega" ja kindlasti kustumatud hitid "Veel", "Jätke võtmed väljapoole" ja "Hea tuju laul", lubab ta ning kinnitab, et ka venekeelsed temalt tuttavad laulud ei puudu sealt.