"Igor Gräzin on võtnud vaimulikuks saamise kutset väga tõsiselt ning asus seda eesmärki täitma juba aastaid tagasi, kui astus Usuteaduse Instituuti teoloogiat õppima," kiidab Viilma. "Igor on olnud innukas õpilane ning juba praktika ajal oodati teda mitmel pool Eesti kogudustes jutlustama."

Diakon ei tegutse omaette, vaid on kirikus alati mõne teise vaimuliku abiline. Gräzin asub vikaardiakonina Saarte praosti Anti Toplaane alluvusse.

Igor Gräzini tee vaimulikuks on kestnud paralleelselt tema poliitikukarjääriga. "Paaril viimasel aastakümnel elasin ja töötasin väga palju vaimulike kõrval. Kusjuures nad tegelesid ülikoolis väga tavaliste asjadega – Notre Dame'i ülikoolis olid pooled mu juuraprofessorid vaimulikud, preester oli tuumafüüsika labori juht, jäähokimeeskonna väravavaht, USA kuulsaima jalgpallitiimi treener ja vaimulik-kaplan oli Lou Holz, kes viis oma satsi USA meistriks kümme korda."

Usuõpingutele pühendas Gräzin koos väikese pausiga kokku viis aastat. Peapiiskopi sõnul on loomulik, et Gräzini vaimulikuks sobivuses on kahtlejaid: "Ennekõike olen näinud Igorit ennast selles kahtlemas. Kuid Piiblist võime lugeda, et selliseid kahtlusi oli kõikidel Jeesuse jüngritel."

Gräzin kehastab kirikuisa ka 1. juulil esilinastuvas filmis "Salmonid", mida rääkis ta sellest Kroonikale võtete ajal, meenuta siit: