"Sõbrana on Mart äärmiselt täpne ja truu, nagu hundikoer," iseloomustab Marti bändikaaslasest ärimees Marten Soots. "Bändi frontman’ina on Mart väga enesekindel, ta ei karda väljakutseid. Tema taha ei jää bändis ükski projekt! Võib-olla ei ole tema lähimasse sõprusringkonda kerge pääseda, aga kui sa sinna satud, siis oled saanud endale tõeliselt hea sõbra. Iga Mardi sõber võib olla kindel, et oma sünnipäeva hommikul saad esimese kõne just temalt. Ta hindab kõiki oma sõpru väga kõrgelt. Mul on hea meel kuuluda tema sõpruskonda."

Tipprestorani JUUR avamine Ülemiste Citys

End ise oma ettevõtlikkusega mitme firma juhiks üles töötanud Mart Vips tõusis äriajakirjanduse suure huvi orbiiti poolteist aastat tagasi. Siis, kui tema aastaid ränga haigusega võidelnud mõjukast ärimehest isal Jüri Vipsil (23.06.1956−08.11.2018) tuli vaid 62aastasena alla vanduda. Suurettevõtja ja visionäär Jüri Vips oli ABC Grupi looja ja hing. Teda on kirjeldatud visionäärina, sest nii mõnigi tema alustatud ettevõte oli omas ajas Eestis teedrajav. Tema olulisust Eesti majandusele on Eesti Ekspressi majanduskülgedel võrreldud Kaubamaja Grupi loonud Jüri Käo ja OG-Elektra omaniku Oleg Grossi panusega. Enne krooni tulekut valuutaoksjonitega hästi teeninud Vips oli üks võtmetegijaid Tallinna börsi rajamisel ning samuti Forexpanga asutamisel. Vipside Comarketi kauplusekett ehitati 1990ndatel suhkru vahendamiseks asutatud Abestocki hulgilao ja Spari poeketi pankrotivaremetele.

Mardil tuli asuda juhtima isa autoäris, jae- ja hulgikaubanduses tegutsevat ABC Gruppi. "Võtsin isa surma järel vastutuse, väikesed vennad on liiga noored. Ma pole kunagi isa äridesse aktiivselt sekkunud, ehkki rohkem kui mõni kord oli mind kutsutud. Arvasin, et peaksin suutma ka ise midagi ära teha, enne kui siia gruppi tulen. Andsin endale aru, et varem või hiljem tuleb mul pere ettevõtetes mingisugune roll võtta. Aga esimene kokkupuude isa äriga oli alles aasta tagasi. Olen alati üritanud asju iseseisvalt ajada. Viisteist aastat tegelesin iseseisvalt põhiliselt kohviseadmete ja kohvi müügiga. Väljusin kohviärist hiljuti ja kavatsesin natuke aega rahulikumalt võtta, aga läks teistmoodi," rääkis Mart toona.

Jaga
Kommentaarid