Laura Põldvere, kes tänavused jaanid Kaberneemel vastu võttis, Raadio 2-le, et pärast mitu kuud kestnud koroonaviiruse eriolukorda on teatud normaalsus taastumas, vähemalt reisimise osas, ning Laura läheb Leetu rallivõistlust jälgima.

Laura sõnas ka, et ta igatses natuke reisimise järele. Jaanipäeval Kaberneeme rannas kõndides käisid ikka läbi mõtted, et võiks reisida nt Itaaliasse, lõunapoolusele või sõita Trans-Siberi raudteel.

Laura andis hiljuti välja ka laulu "On meie aeg", mis on tegelikult kirjutatud eelmisel suvel, kuid sobitub ka sellesse suvesse väga hästi. Ta oleks soovinud laulu juba mõned kuud varem avaldada, aga koroonaviirus rikkus need plaanid ära ning eriolukorra ajal ei oleks see sobilik olnud.

Laulu pealkirja silmas pidades läks jutt kõigele sellele, mille jaoks ja mis elumuutusteks veel elus aega on.

"Mul isa soovitas hiljuti eriala vahetada. Võib-olla on selleks … on minu aeg," sõnas ta. Kas ja mida ta muusika asemel tegema hakkaks, seda ta ei täpsustanud.

Võrreldes eelmise aastaga on plaanid ja töö kõik ära jäänud ning seljataga on vaikne aeg. Laura sõnas, et isegi siis, kui võis juba midagi teha ja korraldada, siis inimesed ei julgenud.

"Ma olen digis laulutunde andnud, et lastel oleks lõbusam ja toredam, ja endal tegevust. Olen ka maal hästi palju aega veetnud," ütles ta.

Laura on laulutunde andnud viimased 12 aastat ning eriolukord suurendas paljude jaoks seda võimalust. Nüüd, kui eriolukord on läbi ja kõik hakkab vaikselt normaliseeruma, näeb Laura läbi digiplatvormide head võimalust laulutundide jätkamisest, eriti just nende jaoks, kes Tallinnas ei ela.

"See on hea inspiratsioon neile," ütles Laura.

Tal on praegu 8-9 õpilast ja see on täitsa paras. Lastel saab paremini silma peal hoida, nendega rohkem individuaalselt tegeleda ning nende arengut jälgida.

"See ei saa olla vabrikuteema, kus üks tuleb ja teine läheb. See on suur kohustus teise organi eest hoolt kanda," lisas ta.

Karantiini ajal parandas Laura oma söögitegemise oskust ning istutas taimi samal ajal, kui tema vanavanemad kariibidel karantiinis olid. Sealt naastes aga tõmbas Laura vanaisa kõik tema istutatud taimed välja ja pani need enda süsteemi järgi mulda. Laura jaoks ei olnud väga vigagi, aga tema vanaema oli natuke kurb, et nii läks.