Sky Plus hommikuprogrammis arutasid saatejuhid Maris Järva ja Kristjan Hirmo Eestis toimunud suuremaid skandaale ja uudiseid. Ühe teemana arutati lühidalt Laagna teel õnnetult lõppenud autoavariid, mis oli mõlema jaoks traagiline sündmus.

"Siia otsa aga järgmine suur skandaal, mis on Eesti Vabariiki tabanud …. et jätkame vähe rõõmsamal toonil, kui me kõrvutame neid kahte asja," tutvustas Maris Järva Aivar Mäe ahistamisskandaali.

"Kuidas sa saad skandaali kohta öelda rõõmsam toon?" päris Hirmo.

"Minu meelest on see … ma ei tea noh, lõbus lugemine oli minu jaoks. Sind ei pannud see natuke muigama?," ütles Järva.

"Kelle jaoks lõbus, kelle jaoks tõsine teema," ütles Hirmo ja täpsustas siis, et nad räägivad ikkagi Aivar Mäest.

"Tuleb välja, et ta on selline lõbus sell," leiab Järva.

"Ta on hästi joviaalne ja, nagu ta ise enda kohta ütleb, huumoriküllane naljamees," lisas Hirmo. "Aga tead, selle nalja tegemisega on nii, et need ei pruugi kõigile sobida ja lahvatas skandaal selle ümber, et Aivar Mäe, Estonia teatri direktor, on süstemaatiliselt ja väga pikka aega ja järjekindlalt oma naiskolleege ja -alluvaid ahistanud," ütles Hirmo.

Maris Järva nõustub, et naljadest ei pruugi kõik ühtemoodi aru saada, ja lisas: "See kõlab küll väga halvasti, mis sa praegu ütlesid. Süstemaatiliselt ahistanud?"

Hirmo täpsustas, mida ta süstemaatilise all silmas pidas. Pidevalt tehakse kahemõttelisi nali, puudutatakse erinevate kohtade pealt, kellel piilutakse kleidikaelusest sisse jne.

Püüdes panna end Aivar Mäe asemele tõi Kristjan Hirmo välja kõige lõbusama seiga, milles Mäed süüdistatakse, kui see ka tõele vastas. Nimelt, tihti, kui Mäe koridoris kõnnib, siis teeskleb ta minestamist ja otsib tuge temast mööduvalt naiselt. Maris Järva ütles selle peale, et see seik ongi just see, mis talle kõige rohkem nalja pakkus.

Kroonika pöördus täpsemate kommentaaride saamiseks Maris Järva poole. "Eelnevalt rääkisime Laagna tee topeltmõrvast. Osad episoodid Mäe loos tundusid lihtsalt nii jaburad (näiteks tasakaalu kaotamine), et selle kohta võib öelda küll naljakas. Ahistamine ei ole naljakas," sõnas Järva.

Eesti Ekspressis ilmus esmaspäeval artikkel, kus kümmekond endist ja praegust töötajat räägivad, kuidas Estonia teatri juht Aivar Mäe (60) on aastaid naiskolleege alandanud, teinud kohatuid seksuaalseid kommentaare ning käperdama kippunud. Mäe ise lükkas süüdistused ümber.

Estonia teatri nõukogu esimees Arne Mikk ütleb, et teatris ongi omamoodi traditsioonid ning kallistamine, lillede kinkimine ja isegi teatud juhul tagumiku puudutamine käib asja juurde. Anonüümseid kommentaare ta tõsiselt ei võta.

Kultuuriminister Tõnis Lukas palus seoses Mäed tabanud ahistamisskandaaliga kokku kutsuda Rahvusooper Estonia nõukogu koosoleku, kus juhtunu üle arutatakse.