Festival sai kõvasti kannatada

Tallinn Music Week on iga-aastane muusikafestival ja konverents, kus esinevad homsed muusikamaailma tegijad ning arutlusteemade keskmes on kultuuri mõju majandusele ja ühiskonnale ning muusikatööstuse arengusuunad. TMW-d korraldab ettevõte Shiftworks OÜ ning selle üks juhte Helen Sildna tunnistas, et koroonaviirus on firma äritegevust tugevasti mõjutanud.

Tallinn Music Weeki festival moodustab ca 60-70% ettevõtte iga-aastasest käibest. Nad olid sunnitud festivali edasilükkamise otsuse tegema 10. märtsil – kaks nädalat enne festivali toimumist. Selleks hetkeks oli tehtud viiendik festivaliga seonduvatest kulutustest.

"Oleksime me edasilükkamisega paar päeva veel oodanud, oleksid kulud iga järgneva päevaga märkimisväärselt suurenenud," sõnas Helen Sildna.

Aga kannatada ei saanud vaid Tallinn Music Week. Station Narva festival, mille nad 2018. aastal käivitasid, toimub tavaliselt septembris. Kuna kuuajalise vahega ei ole kahte festivali mõistlik korraldada, tehti sel aastal otsus, et TMW ja Station Narva toimuvad samal nädalal.

"See aitab meil jagada esinejaid kahe festivali vahel, ühendada turundustegevusi ning optimeerida tiimide tööd. Narva meeskond saab sel korral kindlasti ka rohkem vastutust. Kutsume mõnesid Ida-Viru ettevõtteid appi ka Tallinnasse ja vastupidi, tugevdame regionaalset koostööd, propageerime siseturismi," tõi Sildna välja, nähes tunneli lõpus valgust.